Başbakan Erdoğan talimat verdi

12 Kasım 2013 15:46

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile ITB Başkanı Ahmet Adar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte katıldıkları İskandinav ülkeleri ziyaretinden döndü. Başdeğirmen, elma teşviki, genel teşvik, Isparta-Antalya, Isparta-Konya duble yolları, uçak sefer saatlerinin artırılması ve değiştirilmesi ile çağrı merkezi kurulması gibi taleplerinin olumlu karşılandığını bildirdi. Başbakan Erdoğan’ın konularla ilgili Bakanlara gerekli talimatı verdiğini ve kendilerini Ankara’ya davet ettiklerini açıkladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ITSO) Şükrü Başdeğirmen ile Ticaret Borsası Başkanı (ITB) Ahmet Adar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda Bakanın bulunduğu İskandinav ülkeleri ziyaretinden önemli gelişmelerle döndüler.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ISPARTA’YA GELECEK

5 gün süren Avrupa ziyaretinin detaylarını açıklayan Başdeğirmen ve Adar, Başbakan Erdoğan’la ikili görüşme yapma fırsatı bulduklarını bildirdiler. Başdeğirmen, Başbakan Erdoğan’ı da en kısa sürede Isparta’ya davet ettiklerini ve daveti memnuniyetle karşıladığını söyledi.

EKONOMİ BAKANI ÇAĞLAYAN İLE

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM’A TALİMAT

Öte yandan Isparta’nın öncelikli sorunları olan elmaya teşvik, genel teşvik, Isparta-Antalya duble yolu ile Isparta-Konya duble yolu, uçak sefer saatlerinin değiştirilmesi ve artırılması ile çağrı merkezi kurulması yönündeki taleplerini Başbakan Erdoğan’a ilettiklerini ve Erdoğan’ın da Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a talimat vererek çalışmalar yapmasını istediğini belirten Başdeğirmen, Bakanların hemen kendilerini Ankara’ya davet ettiklerini bildirdi.

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN İŞADAMLARIYLA PROGRAM YAPILABİLİR

Diğer taraftan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da desteği ile geziye katılan Türkiye’nin önde gelen işadamlarıyla görüşmeler yaptıklarını ve Isparta’ya davet ettiklerini ifade eden Başdeğirmen “Davetlerimizi olumlu karşıladılar ve önümüzdeki aylarda bununla ilgili bir program yapabiliriz. Bu gezi bizim için bir fırsattı ve bu fırsatı elimizden geldiği kadar iyi değerlendirmeye çalıştık” dedi.

ERİCSON ŞİRKETİ ISPARTA’YA DAVET EDİLDİ

Bu arada yabancı işadamlarıyla da görüşme fırsatı bulduklarını dile getiren ITB Başkanı Adar da “Ericson Şirketi temsilcisiyle görüşüp ilimize davet ettik. Teknokentlerde yatırım yaptıklarını söylediler. Isparta’da da Teknokentimizin varlığından söz ettik, davetimize olumlu yaklaştılar. Bu iş gezimizin meyvelerini alacağımıza inanıyorum. Yakın zamanda Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte Ulaştırma Bakanımız Sayın Yıldırım’ın daveti üzerine Ankara’ya gideceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...