“Kişilerle uğraşmak küçük insanların işidir”

12 Kasım 2013 15:49

CHP İl Teşkilatı dün Muhtarlar Derneği ile kahvaltıda buluştu. Burada muhtarlara seslenen CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfi Çakmakçı, “İktidarlar bütün şehirleri aynı hale getirmeye başladılar. Oysa her şehrin bir karakteri, kültürü, altyapısı ve geleceği var. Biz bunları gözden geçirip, her mahallenin çok özelliği olan yerler haline getireceğiz. Büyük işleri yapmak için yola çıktık” dedi.

CHP İl teşkilatı dün muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfi Çakmakçı ile CHP Milletvekili Ali Haydar Öner de katıldı. Hoş bir havada başlayan toplantı kahvaltı ile devam etti.

“KİŞİLERLE UĞRAŞIP ZAMAN KAYBETMEYECEĞİZ”

Burada muhtarlara seslenen CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfi Çakmakçı, önemli mesajlar verdi. Seçim sürecince kişilerle uğraşmayacaklarını, kişilerle uğraşmanın zaman kaybı ve küçük insanların işi olduğunu ifade eden Çakmakçı, “Biz büyük işleri yapmak için yola çıktık. Özellikle Isparta’nın ekonomik gücünü ileri götürecek projeleri birlikte yapacağız. Şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Herhangi birimiz mutlu iken diğerlerinin de mutlu olması anlayışını getirmek zorundayız. Sorunları birlikte tartışacağız ve çağdaş çözümleri bulmak zorundayız. İktidarlar bütün şehirleri aynı hale getirmeye başladılar. Oysa her şehrin bir karakteri, kültürü, altyapısı ve geleceği var. Biz bunları gözden geçirip, her mahallenin çok özelliği olan yerler haline getireceğiz” dedi.

“TOPLUMUN TATMİN OLDUĞU BİR

ORTAMI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Öte yandan sadece seçim zamanlarında ziyaret eden bir parti olmayacaklarının altını çizen Çakmakçı, “Bu zamana kadar hiç iktidar olmadığımız için Hilmi Çakmakçı’dan sonra ikinci bir Çakmakçı aday. 1946’dan bu yana ilk defa CHP Isparta’da var olmak istiyor ve var olacağız. O mirası çok iyi bir şekilde taşıyacağız. Zaman zaman ‘Siyasiler bizi seçim zamanında hatırlıyor’ diye eleştiriler oluyor. Biz her zaman hatırlayacağız çünkü biz halkız. Tek başına değil, hep birlikte şehrin önemini vurgulayarak yöneteceğiz. Kişisel tercihler ancak kişisel tatminleri getirir. Biz toplumun tatmin olduğu bir ortamı yaratmak istiyoruz.

“HALKIN GELENEKLERİ ÜZERİNDE YEPYENİ

BİR ŞEHRİ DÜŞLEMEK ZORUNDAYIZ”

Isparta denildi mi herkes ‘Ne güzel bir şehir biz de oraya gidelim’ diyecekler. Bizim diğer şehirlerde yaşayan binlerce vatandaşımız var. Onlar Isparta’ya gelmek için can atıyorlar. Ne yazık ki ekonomik koşullar onların önemli kısmını oralarda tutuyor. Oysa biz Isparta’yı onların talep ettiği noktaya getirdiğimiz zaman onlar da bizimle birlikte olacaklar. Bu şekilde nüfus olarak da büyümeye çalışacağız. Halkın gelenekleri üzerinde yepyeni bir şehri düşlemek zorundayız” diye konuştu.

“İLİMİZE BÜYÜK KAYIPLAR YAŞATTILAR”

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ise şehir merkezinin çok önemli hizmetleri hak ettiğini ancak bazı sorunların henüz çözümlenemeyen bir durumda olduğunu söyledi. Yakın geçmişte değişik partilerden görev üstlenen Belediye Başkanlarının yapabileceklerini yaptıklarını fakat bazılarının ne yazık ki Isparta’ya fazla eğilmediklerini ileri süren Öner, “İlimize çok önemli kayıplar yaşattılar. Sadece belediyeler değil, ülke yönetimini üstlenenlerden Ispartalıların içini sızlatan uygulamalar içindeler” dedi.

“TÜRK’ÜM’ DİYEMEYEN BİR BAŞBAKANIMIZ VAR!”

Diğer taraftan 10 Kasım’ı da unutmayan Öner, “Dün 10 Kasım’dı. Büyük Atatürk’ün hakka yürüyüşünün 75. yılıydı. Aynı zamanda Atatürk’ün tasvirliğiyle çocuklarımızın haykırdığı Andımızın yasaklandığı bir döneme girmiştik. Dün yine devlet madalyalarından bu devletinin kurucusunun çıkarıldığı bir süreci yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adının tabelalara sığamadığı iddia eden hainler çıktı. Bir başbakanımız var ‘Türk’üm’ diyemiyor. Hem kendimizi, hem ailemizi, hem mahallemizi, hem ilimizi hem de ülkemizi düşünmek zorundayız” diye konuştu.

“ISPARTA ÇAKMAKÇI HOCAMIZLA BİRLİKTE

DİĞER İLLERİ GERİDE BIRAKACAKTIR”

Son olarak Lütfü Çakmakçı isminin Isparta için bir şans olduğunu savunan Öner, “Bu şansı Ispartalı hemşerilerimizin çok iyi değerlendireceğine inanıyorum. Mehmet Lütfü Çakmakçı hocamız Isparta’yı tek başına yönetme anlayışında değildir. Muhtarlarımızla, halkımızla ve uzmanların görüş ve önerileri doğrultusunda yürütme anlayışına sahiptir. Çünkü kendisi bir bilim adamıdır. Geçmişte üniversite rektörü olarak nasıl nitelikli hizmet verdiyse bu defa halk adamı ve bir belediye başkanı olarak Isparta’ya büyük hizmetler vereceğine inanıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi, geçmişte nasıl emsallerini geride bıraktıysa, Isparta’da da halkımızın desteğiyle, Lütfü Çakmakçı hocamızın koordinatörlüğünde diğer illeri geride bırakacaktır” şeklinde konuştu. Toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

 

 

 

 

 

Bu haber 871 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...