Rektör İbicioğlu Başbakan Erdoğan’ın Heyetiyle Avrupa’daydı

13 Kasım 2013 15:57

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında aralarında Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu gibi isimlerin de bulunduğu Ticaret Heyeti ile Finlandiya, İsveç ve Polonya’yı kapsayan resmi ziyarete katıldı.

Ticaret Heyeti, refah seviyeleri, uyguladıkları sosyal politikaları ve yüksek gelir düzeyleriyle dikkat çeken Finlandiya, İsveç ve Polonya’da Türkiye’nin ihracat düzeyini daha da artırmak amacıyla bir takım görüşmelerde bulundu; iş forumları ve CEO toplantılarına katıldı. Ziyaretler, son dönemde işbirliğinin yoğunlaştığı üç Avrupa ülkesi ile ikili ilişkilerin tüm yönleriyle gözden geçirilmesinin ve daha da güçlendirilmesinin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası güncel gelişmelerin ele alınmasına da imkan sağlamış oldu.

Gerçekleştirilen ziyaretler hakkında bilgi veren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Finlandiya, İsveç ve Polonya’da bulunan üniversitelerle ikili işbirliği görüşmelerinde bulunduklarını ve bu görüşmelerin, SDÜ ve Isparta açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

 

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...