Aleviler oldukça dertli

13 Kasım 2013 15:59

Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Dermeği Başkanı Erkan Topçu, Kürtlerin ve azınlıkların memnun edilmesine rağmen halen Aleviler için bir çalışma yapılmadığından yakındı. Topçu, “Biz Aleviler ne zaman memnun edileceğiz” diye sordu.

Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Dermeği tarafından Muharrem Ayı nedeniyle Alevi-Sünni Kardeşliği Oruç Açma Programı düzenlendi. Barida Hotels’de düzenlenen yemeğe Vali Vahdettin Özkan, AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş. Milletvekili Recep Özel, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri. Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Dermeği Erkan Topçu tarafından karşılanan misafirler ile yakından ilgilenildi.

BİRLİKTELİK MESAJI İÇİN BURADAYIZ

Dernek Başkanı Erkan, Topçu, Ramazan ayında dernek tarafından Aliköy’de düzenlenen iftar programına 1200 kişinin katıldığını ifade ederek, bu tür programların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu vurguladı.

KÜRTLER, AZINLIKLAR MEMNUN EDİLDİ AMA ALEVİLER UNUTULDU

Öte yandan Alevilerin taleplerine henüz cevap verilmediğini dile getiren Topçu, şunları söyledi: “Biz Aleviler tam anlamıyla memnun edilmiş değiliz. Kürt vatandaşlarımız memnun edildiler. Azınlıklar memnun edildiler. İyi yaşamak isteyenler memnun edildiler. Ama şuanda Alevilerle ilgili sorun hala muallakta. Bu sorununun yeni Anayasa’yla çözüleceğine inanıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bu konuda çalıştığını basından takip ediyoruz. Olumlu da buluyoruz. Biz Alevi Bektaşilere barış ve kardeşlik adına önemli sorumluluklar düşüyor. Dünya farklı bir yöne doğru giderken, şiddetle hiçbir kazanım olmazken, demokrasi ayrımı olmadan sorunlarımızı diyalogla çözmemiz gerekiyor. Önümüzdeki yılların ortak dili sevgi olacaktır.”

 ISPARTA'DA ALEVİ AYRIMI HİÇ OLMADI

AK Parti Milletvekili Recep Özel ise, Türkiye’de herkesin haklı taleplerini dile getirmesi gerektiğini vurguladı. Özel, “Bu ülkede herkes inancını istediği gibi yaşayabilmeli, istediği gibi ifade edebilmeli. Devletinde yaklaşımı A,B,C ayrımı olmadan eşit ve adil bir şekilde olmalıdır. Özgürlüklerini herkes yaşayabilmeli. Geçmişte bir takım sıkıntılar olmuş olabilir. Bizi ayrıştırmak isteyen elbette olabilir ama bizim bu ülkede paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Size olan sevgimizden en ufak tereddüdümüz yok. Buradaki kardeşlerimi Isparta’da yakınen tanırım. Ben onun Alevi, Sünni, Bektaşi olduğu yönünde bir ayrımımız olmamıştır. Bizim Isparta’da böyle bir ayrım hiç yok" şeklinde konuştu.

TALEPLER İMKANLAR DÂHİLİNDE GERÇEKLEŞİR

Alevilerin taleplerinin hükümetin imkanları dahilinde gerçekleşeceğini belirten Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu ülkede kardeşlik istiyoruz. Kardeşlik, sevgi, muhabbet istiyoruz. Bu herkesin gönülden istediği bir konu. Tabiî ki Alevilerin, Bektaşilerin bir takım talepleri var. Bunların yerine getirilmesi hükümet tarafından imkanlar dahilinde olacaktır. Burada haklı bir talep olduğunda haklı olduğu için verilmeli. Hakkı olan bir talep yerine getirilmediği zaman bir süre sonra bakıyorsunuz patlama noktasına geliyor. Huzursuzluk ve kardeşlik ortamı orada olmuyor. Bu tür programların kardeşliğin oluşmasında etkili olduğunu biliyorum. Birbirimizin arasında köprüler kurmaya çalışanlara en güzel cevap bu tür ortamlar oluyor. Bu ülkede paylaşılamayacak hiçbir şey yok.”

 

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...