Öğrencilerin tercihi Halıkent

14 Eylül 2012 18:17

Öğrenciler ev kiralama konusunda üniversiteye tek sefer olan Halıkent gibi Mahallelerden yana seçimini kullanıyor. Buda Kiralık ev fiyatlarını artmasına neden oluyor. Böylelikle hem öğrenci hem de ev sahipleri zararlı çıkıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi’ni tercih eden öğrenciler kiralık ev bulmak için güçlük çekiyor. Kimisi Yurtlarda ve apartlarda kalmayı tercih eden öğrencilerin kimisi ise kiralık evlerde ikamet etmek istiyor. Ancak Isparta’da otobüs sorunun olması öğrencileri olduğu gibi ev sahiplerini de sıkıntıya sokuyor.

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız bazı üniversite öğrencileri, Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi’ne sefer yapan otobüs sayılarının artması gerektiğine dikkat çekerek, üniversiteye her mahalleden tek sefer koyulması gerektiğini söyledi. Öğrenciler. Sadece Halıkent tarafından SDÜ’ye tek sefer yapan otobüslerin bulunduğunu belirterek, bunun çok yanlış bir uyulama olduğunu aktardı.

Isparta’da otobüs ücretlerinin de çok fazla olmasından yakınan öğrenciler, “Isparta’da oturduğumuz mahallelerden üniversiteye tek sefer yapan otobüs olmuyor bunun içinde iki otobüs değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bu da çok pahpalı oluyor. Geldiğimiz şehirlerde kilometrelerce gidiyoruz ama sefer ücretleri aynı. Isparta’nın öğrencileri bu kadar çok sömürmesi gerçekten de çok kötü bir durum” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Isparta’nın Halıkent’ten ibaret olmadığını söyleyen bazı emlakçılar ise, Işıkkent ve Mavikent taraflarında bir çok kiralık ev olduğunu ancak öğrencinin otobüs olmadığı içyin buraları tercih etmediğini söyledi. Bazı emlakçılar, yetkililerin bu konuda titiz çalışması gerektiğini söyledi. İnsanların sadece ‘Mecburiyet Caddesi’ni (Mimar Sinan Caddesi) kullanmadığını hatırlatan bazı emlakçılar, belediyenin olaya el atmasını istedi. Işıkkent ve Mavi Kent civarında görüştüğümüz bazı ev sahipleri de öğrencinin otobüs seferleri yüzünden bu mahalleleri tercih etmediğini öne sürdü. Ev sahipleri, öğrencinin Isparta için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bizim evlerimiz de boş. Öğrenciye kiraya veremiyoruz. Üstelik de kira fiyatları ucuz. Evlerimiz verdiğimiz emlakçılarda aylarca kiralanmayı bekliyor” dedi.

Bu haber 1695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...