Bakan Kılıç sitem etti, SDÜ yer tahsisi yaptı

13 Kasım 2013 16:04

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın “Üniversitenin yüzünden KYK yatırımı yapamıyoruz!” şikâyeti sonuç getirdi. SDÜ yönetimi apar-topar KYK için yer tahsisinde bulundu.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, SDÜ yönetiminin yurt yatırımı için gereken yer tahsisi sorununu çözdüğünü müjdeledi. Milletvekili Özel, “Şuana kadar Isparta merkezde yurt açılması gerekiyordu. Rektörümüzle birlikteydik. Bu sorun çözüldü. En kısa zamanda temeli atılacak ve yapılacak. Üniversite yetkilileri ‘Yazışmada sıkıntılar oldu’ dedi.  Öğrenci sayımız bugün 60 bin olabilir. Biz bunu korumalıyız. Ayrıca öğrenci tercih ederken imkânlara bakıyor. Rektör İbicioğlu yer tahsisinde bulundu” dedi.

KYK’DA İMKÂNLAR ÜST SEVİYEYE ÇIKIYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın KYK ziyaretinde gördüğü sorunlarla ilgili de çalışma yapılacağını belirten Özel, “Bakanımız KYK’yı ziyaret etti. Öğrencilerin yemek kuyruklarında beklediğini gördü. Hemen ilgilendi. Prefabrik olarak kapasite artırılacak. Ayrıca öğrenci odalarında buzdolabı yokmuş. 1 hafta içinde tüm odalara buzdolabı konulacak.  Öğrenciye çok çeşitli imkânlar sunmalıyız. Çünkü biz üniversite şehriyiz. 175 üniversite var. Öğrenciler kaliteli yaşam koşulları iyi olan yerleri tercih ederler” diye konuştu.

“REKTÖR İBİCİOĞLU’NDA EKSİKLİK VAR!”

Öte yandan SDÜ'nün 2000 apartlık Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili de değerlendirmede bulunan Özel, şunları söyledi; “Üniversitenin ihaleye çıktığı konunun içeriğini tam bilmiyordum. Rektörümüz biraz detayını verdi. 60 bin öğrencimiz var. Öğrencinin buraya gelişini, tercihini devam ettirmek için cazip hale getirebilmeliyiz diyorlar. Bunun için bu yaşam boyunu oluşturmak zorundayız diyorlar. Ispartalının bakış açısı da öğrenciler üniversiteden çıkmayacak biz para kazanmayacağız endişesi var. Ne üniversitenin esnafının işini baltalama hakkı var ama üniversitenin elini, kolunu bağlamakta çözüm değil. Üniversitenin aksi bir iş yapacağını düşünmüyorum. Burada rektör hocanın kamuoyunu bilgilendirmede eksikliği var. Bunu rektör hocama da söyledim. Burada kaliteli üniversite olması ve cazibe merkezi haline gelmesi hepimizin isteği. Bu böyle olmazsa öğrenci sayısı düşerse esnafımız o zaman keşke yatırımlar yapılsın denebilir. Rektör hocama söyledim. Esnafla bir araya gelin, Isparta’nın menfaati hangi yöndeyse biz o tarafta yer alırız. Yanlış bir iş varsa kim yanlış yapıyorsa bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Sayın hocam bu eksiklik sizde de var dedim, bu eksikliğin giderilmesini istedim. Her işimiz şeffaf olmalı. Kamu kaynaklarını kullananlar bu konuda daha dikkatli olmalı.”

 

 

 

Bu haber 1099 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...