“Yakında yol bakımından en zengin il biz olacağız”

13 Kasım 2013 16:05

AK Parti Milletvekili Recep Özel, yeni müjdeleri yakında açıklayacaklarını söyledi. Özellikle sağlık ve yol çalışmaları konusunda önemli adımlar attıklarını ifade eden Özel, “450 gün içinde yeni bir diş hastanesi yapılacak. Ayrıca duble yol çalışmalarımızı da yakında bitireceğiz” dedi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta’ya yapılacak yeni yatırımlarla ilgili sinyaller verdi. Özellikle sağlık ve yol yatırımları konusunda ilimizde önemli çalışmalara imza atılacağını ifade eden Özel, kendilerini haksız şekilde eleştirenlere de sitem etti.

YENİ DİŞ HASTANESİ YAPILACAK

Yeni bir Halk Sağlığı Müdürlüğü binası yapacaklarını ve yanında da diş hastanesinin olacağını belirten Özel, “Bunun ihalesi yapılıyor. 450 gün içerisinde bu bina da bitirilecek. Diş hastanesi yukarda. Geçmişte dişi ağrıyan vatandaş sabahı bekleyim sabah gideyim diyordu. Şimdi 24 saat hastanede tedavi olabiliyor. Sanırım biz bunları vatandaşa anlatamadık. Biz gedik dişli insan bırakmayacağız. Bu herhalde insan sağlığına verdiğimizin göstergesi” dedi.

“YAKINDA YOL BAKIMINDAN

EN ZENGİN İL BİZ OLACAĞIZ”

Öte yandan ulaşımda bölünmüş yol sayısının eleştirildiğine dikkat çeken Özel, “MHP İl Başkanı Afyon, Burdur ve Antalya ile bizi karşılaştırmış. Duble yolu yapmayacağız dedik mi hiç! Bakanı getirdik kamuoyu baskısıyla söz verdi. Bunu siyasi malzeme yapmalarını anlamış değilim. Bunu yapanlar kötü niyetli. Kolay bir şey değil. Gelincik yolu Burdur’a mı kazanç, bize mi kazanç? Burdur’dan Isparta’ya gelen daha çok. Bu yolu biz yapalım Kemer’e gitmek isteyenler buradan gitsinler. Yakında yol bakımından en zengin il biz olacağız” diye konuştu.

MÜTEAHHİDİN HATASINI BANA

NEDEN YÜKLÜYORSUNUZ?

2010 mitinginde Başbakan Erdoğan’ın havalimanından gelirken ‘Yolun kalitesi düşük bunu yapın’ dediğini ifade eden Özel, şöyle devam etti; “Bu yol yapıldı. Ancak müteahhitten kaynaklı sıkıntılar olabilir. Benim görevim ödenek çıkartıp, yapılmasını sağlamak. Ama müteahhit sorunlarını bana neden yüklüyorsunuz? Belediye başkanının şov yapmasına gerek yok. Onun yaptığı yolla Karayolları’nın yaptığı yol bir mi? Vatandaş her tepkide haklıdır. Ama birileri bunu siyasi malzeme olarak kullanmamalı. Yoksa benim de siyasi malzeme olarak kullanacağım çok şey var! Konya duble yolunu da yapacağız. O yolda Eğirdir Özel hüküm çalışmalarından dolayı sıkıntı vardı. Bu bitti. Egeden Güneydoğu’ya giden yolcu otobüsleri önceden bu yolu kullanıyorlardı. Şimdi Afyon’u kullanıyorlar. Bizim bunları geri almamız gerekiyor. Doğu’da sadece Sivas’ın tüm çevre illerle duble yol bağlantısı var. Başka yok. Isparta’da coğrafi ve konum olarak çok iyi bir noktadayız.

“ISPARTA AĞALIK SİSTEMİNDEN DEMOKRASİ

SİSTEMİNE DAHA YENİ GEÇTİ”

10 dolarla teşviki kaçırdık. Kriterleri belirlemede bir haksızlık yok. Kriterler değişince belki Isparta girebilir. Teşvik illerine bakıyorsunuz 3-5’in dışında çok yatırım gelen bir yer yok. Denizli’nin güçlü siyasi bir figürü mü vardı, güçlü oldu? Konya’nın siyasi güçlü bir aktörü mü vardı? Orada vatandaş iş bende dedi. Sermayemi, gücümü, emeği katıp ilimi güçlendirmeyelim dedi ve bunu yaptılar. Isparta’yı yine Ispartalı kalkındıracak. Kimsenin dışarıdan gelip bunu yapmasını beklemeyelim. Isparta maalesef ağalık sisteminden demokrasi sistemine yeni geçti.    

“İLİMİZDE SANAYİ GELİŞMEMİŞSE

BUNUN SUÇLUSU AKP DEĞİLDİR”

Isparta’da şuanda sanayi gelişmediyse bunun suçlusu AKP değildir ve olamaz da. Geçmişte Isparta’da birçok sektör vardı. Kurumsallaşıp bunları gelecek nesillere aktaramamışız. Isparta’nın sanayileşmemesinin altında hiçbir zaman AK Parti olmamıştır. Geçmişte DYP Isparta’ya hizmet etti. Botanik Bahçe geldiğinde kutlama yapılıyorsa, yatırım yapılacağında önce ağayı gör izin al deniyorsa kusura bakılmasın bunun faturasını AKP olarak biz ödemeyiz. Sektörler bazında en fazla teşviki Isparta alıyor. Bunda neden teşekkür etmiyorlar? Organize Sanayi’de bir hareketlenme var. Mobilya ve ısı sektörü bir aşamaya geldi. Özel sektörün ciddi yatırımları var. Özellikle mobilya sektöründe gelişmeler var. Isparta’yı Ispartalı olarak kalkındıracağız. Yatırımcı Isparta’ya gelmiyor deniyor, ya sen ne yapıyorsun?”

 

 

 

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...