Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

14 Kasım 2013 15:07

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer, Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil ve akademisyenlerin katılımıyla SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Fakülte olarak verdikleri tıp eğitimiyle, tıp birimi ve toplumun sağlık ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçladıklarını belirtti. Yorgancıgil toplantıda, Fakültenin akademik-idari yapılanması, öğrenci sayısı, yürütülen Bilimsel Araştırma Projeleri ile “2013 Tıpta Uzmanlık Sınavı Sonuçları (TUS) Sonbahar Dönemi Değerlendirme ve Yerleştirme İstatistikleri” hakkında bilgi verdi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise küreselleşme ve markalaşmanın önemine değindiği konuşmasında “Markalaşmanın bir ayağını uluslararalılaşma oluşturuyor. Bu kapsamda uluslararası öğrenci ve akademisyen değişimine büyük önem veriyor ve hızlandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz tüm gezilerde ve ilişkilerde akademisyen, öğrenci değişimi üzerinde duruyoruz.” dedi.

Küresel ortamda var olabilmek ve uluslararasılaşabilmek açısından her fakültenin aynı oranda markalaşmasının beklenemeyeceğini belirten İbicioğlu, “SDÜ’yü analiz ettiğimizde hızlı bir şekilde markalaşabilecek, öz yetenek sahibi, prestij projeler ortaya koyabilecek fakültelerimizden bir tanesi Tıp Fakültemiz; araştırma merkezlerimizden bir tanesi de SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesidir. Hastanemize ve Tıp Fakültemize özel bir önem veriyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesine yapılan yatırımlardan bahseden Rektör İbicioğlu, SDÜ Hastanesinin, şehrine, bölgesine, Türkiye’ye hizmet veren, her geçen gün başarısını artıran bir hastane olduğunu dile getirdi. Birlik ve beraberlik içinde çalışan Hastane yönetimi ve çalışanlarına teşekkür eden İbicioğlu, genç, dinamik ve dünya çapında adından söz ettiren SDÜ’nün yaşam alanlarının daha da konforlu hale getirilmesi adına yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında da bilgi verdi.

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...