Bakanlıktan gençlere destek

14 Kasım 2013 15:22

Gençlik Spor Bakanlığı ve KOSGEB işbirliğiyle Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde açılacak olan ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 18-29 yaş arasındaki girişimciler 30 Bin TL’ye kadar hibe ve 70 Bin TL’ye kadar faizsiz kredi alabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı,Isparta’da açacağı ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’yle gençlere iş dünyasının kapılarını açacak. Isparta Gençlik Merkezi’nde yapılacak olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL’ye kadar hibe ve 70 Bin TL’ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacaklar.

Isparta’da başlayacak olan Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimin’in kontenjanı 60 kişi olarak belirlendi. Tamamen ücretsiz olan kurslarda yüzde 80 devam zorunluluğu aranacak. Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin hedef kitlesi, kendi işini kurmak isteyen 18-29 yaş aralığında bulunan gençlerdir. Eğiteme katılmak isteyen adaylar Isparta Gençlik Merkezi ile irtibata geçebilir.

 

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...