Gülistan Mahallesinde 5 katlı yapılara 12 kata kadar izin verildi

14 Kasım 2013 15:33

Kolçelik Kavşağı-Çünür arasındaki bölgede yüzde 20 konut, yüzde 80 ticari alan olmak üzere E=2.00, hmax= serbest kriterleri uygulanacak. Konut oranını artırmak için sosyal donatı alanı talep edilecek. Ayrıca Gülistan'daki 5 kat olarak görülen adalarda yapılaşma E=2.40 ve hmax=36.5 kriterlerine yani 12 kata çıkarıldı.

Belediye Meclisi, İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapor doğrultusunda 2 aksla ilgili bütüncül bir çözüm getirdi. İstanbul Yolu'nda özellikle kapatılan Koteks Fabrikası'nın bulunduğu alanla talep edilen imar değişikliği bütüncül bir yaklaşımla çözüme kavuşturuldu. İmar Komisyonu'nun Kolçelik ve Çünür Mahallesi arasındaki bölgede yüzde 20 konut, yüzde 80 ticari olmak üzere E=200, hmax=serbest kriterlerinin uygulanması yönündeki kararı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Bu bölgede konut oranının artırılması durumunda sosyal donatı alanı talep edilecek. Meclis, Gülistan Mahallesi'yle ilgili de bütüncül yaklaşımla bir çözüm getirdi. Mahalledeki 5 katlı binaların tümünde 12 kata kadar yapılaşma izni verilecek. Bu karar da mecliste oyçokluğu ile kabul edildi.

İmar Komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, imar maddelerinin görüşülmesi sırasında kürsüye çıkarak komisyonun görüştüğü maddelerle ilgili kararı meclisin onayına sundu. Komisyon, Isparta'nın 2 önemli aksı ile ilgili şu kararı aldı:

1) Vadi Emlak Ltd. Şti'nin eski Koteks Fabrikası’nın bulunduğu alanda yapılaşma koşullarının E=2.00, hmax=serbest olarak değişiklik yapılması, ticari+konut alanı olarak planlandığından artan yoğunluğa karşılık, İstiklal ve Çünür'de gösterilen parsellerin sosyal donatı alanı olarak ayrılması teklifi

Komisyon kararı: Kolçelik Kavşağı'ndan itibaren Çünür'e kadar olan bölge ile ilgili bütüncül yaklaşmak için, belirtilen adanın ticaret artı konut olarak değişiklik yapılması, parselin yüzde 20 konut, yüzde 80 ticari olarak düzenlenmesi, konut oranının ileride artırılması durumunda artan konut oranı uyarınca yönetmelik gereğince sosyal donatı alanı verilmesi kaydı ile alana E=2.00, hmax=serbest yapılaşma şartlarının verilmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi uygun bulunmuştur.

İmar Komisyonu Başkanı MHP'li Tevfik Katırcıoğlu, söz konusu yerle ilgili taleplerin 5 yıldır bekletildiğini söyledi. Bu konuda önemli bir karar alındığını belirten Katırcıoğlu, meclisten destek istedi.

DP'li Meclis Üyesi Mimar Kadir Özkan da bu kararın Isparta için vizyon projesi olduğunun altını çizdi. Antalya'nın girişinde altı ticari, üstü konut olarak örnek ve modern uygulamalara imza atıldığını belirten Özkan, "bu karar Isparta'ya vizyon kazandırır. Hayırlı-uğurlu olsun" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da meclisin kente vizyon katacak kararlara imza attığını söyledi. Belediye Meclisi'ni ve yönetimini kimsenin vizyon projesi yapmamakla suçlayamayacağını belirten Günaydın, "işte bu karar Isparta'ya vizyon kazandırmıştır. Biz dün de vizyon kararlara imza attık, bugün de atıyoruz. Yarın da atacağız" diye konuştu.

Öte yandan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu'nun raporu doğrultusunda Gülistan için önemli bir karara imza attı. Gülistan Mahallesi'nde Maliye evleri için talep edilen imar değişikliği görüşülürken bütüncül bir yaklaşım gösterildi. Komisyon, "sadece bu parsellerde değil imar planında ayrık ve blok 0.40 5 kat olarak görülen bütün imar adalarında, yapılaşma şartlarının E=2.40, hmax=36.5 m. olarak imar planı tadilatı uygun görülmüş olup, kat yükseklikleri ve bahçe çekme mesafelerinin imar çapı ve projelendirme aşamasında mevcut kanun ve yönetmelik kapsamında değerlendirilmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi uygun bulunmuştur" diye karar aldı. Bu kararla Gülistan'da 5 katlı olan yapılarda 12 kata kadar izin verilecek.

 

 

 

Bu haber 861 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...