“OSB ve Üniversite sayısının artırılması şart”

14 Eylül 2012 18:22

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, Isparta'ya, 2'inci Organize Sanayi Bölgesi, 2'inci Üniversite ve 3'üncü Küçük Sanayinin yapılması halinde şehrin kalkınabileceğini bildirdi.

Isparta siyasi tarihine damgasını vuran isimlerden olan ve bir dönem Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Aybatılı, önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’ya acilen Organize Sanayi Bölgesi, Üniversite ve Küçük sanayi sitesinin yapılması gerektiğini vurgulayan Aybatılı, bu saydığı maddelerinin mazeretsiz olarak acilen şehre yapılması gerektiğini belirtti. Aybatılı, Isparta ekonomisine Süleyman Demirel Üniversitesi’nin yön verdiğini söyledi. Öğrencilerin Isparta’nın en büyük değerlerinden olduğunun altını çizen Başkan Aybatılı: “Öğrencilerimiz ilimizde ev ve yurt kirası ödüyor. Alışveriş yapıyor, şehre canlılık katıyor” dedi.

Isparta ekonomisine ilişkin konuşan Mehmet Aybatılı, bilinçsiz üretim konularına da değindi. Esnaf Odaları Başkanı Mehmet Aybatılı: “Herkes anladığı işi yapmalı. Isparta’ya bakacak olursak, şu anda en kolay ve pratik meslek dönercilik gibi gözüyor. Bazı arkadaşlar bu işten hiç anlamadıkları halde, hanımının bileziğini, köyde ki tarlasını satıyor döner dükkanı açıyor. Soruyoruz bu işten anlıyor musun diye, verdiği cevap yok başkanım hiç yapmadım ama döner ustası tuttum çırak tuttum onlar çalıştırıyor. Ya arkadaş sen ustan yada çırağın gelmedi mi o dükkanı açabilir misin ona bak, açamam diyor. Aradan biraz zaman geçiyor dükkanı açan arkadaş iflas etmiş oluyor. Bu dükkanın kapanması sadece 1 kişiyi etkilemiyor ailesini, yanında çalışan kişileri iş yaptığı şirketleri yani silsile yolu ile zara görüyor. Ortada haksız rekabet var bunların sonucunda olumsuz tablo meydana geliyor ve ekonomiye kötü yansıyor”  Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, işten anlamadığı halde iş yeri açanlara yönelik olarak sitemini şu şekilde belirtti: “Maliye- Sicil ve Esnaf Odalarına kayıtlı olan herkes istediği sektörde iş yeri açabiliyor. Bence bu yanlış bir uygulama iş yeri açmadan önce analiz ve etüt yapılması gerekiyor” dedi.

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...