Isparta’nın 8 aylık tahsilat oranı % 60

14 Eylül 2012 18:24

Defterdar Rahmi Turan, Isparta’nın vergi tahsilat oranının Ağustos ayı sonu itibariyle yüzde 59,63 olduğunu belirterek; “Mükelleflerimizin vergiyle barışık, vergiyle ilgili ödevlerini aksatmadan yerine getiriyor olmaları nedeniyle yıl sonuna kadar tahsilat hedefine ulaşılacağımızı düşünüyorum” dedi.

Defterdar Rahmi Turan, Isparta'nın vergi tahsilat oranını açıkladı. Isparta’daki vergi mükelleflerinden övgü ile bahseden Turan, mükelleflerin devletini milletini seven kişilerden oluştuğunu ifade etti.

DEFTERDAR TURAN’DAN BORÇLU MÜKELLEFLERE MÜJDE

Açıklamasında borçlu mükelleflere de müjdeli haberi olduğunu dile getiren Turan, Torba Yasa kapsamında, yükümlülüklerini süresi içerisinde yerine getiremeyerek taksitlerini ödememeleri nedeniyle haklarını kaybeden borçlu mükelleflerin borçlarını yeniden yapılandırma imkanı getirildiğini söyledi. Defterdar Rahmi Turan, Türkiye genelinde, ekonomik sıkıntılar veyahut başka nedenlerle borçlarını ödeyemeyen borçlu mükellefler için Devletin 6111 sayılı Yasayla borçlarını yeniden yapılandırarak ödeyebilme kolaylığı getirdiğini hatırlattı. Turan, “Bu nedenle mükelleflerin bir kısım borçları peşin bir kısım borçları da taksitlendirilmek suretiyle ilgili yasadan mükelleflerimiz yararlanmış olup, taksitlerini zamanında ödemektedirler. Ancak borçlu mükelleflerden bazılarının kendilerine sağlanan taksitlendirme ile ilgili yükümlülüklerini süresinde yerine getirmeyip taksitlerini zamanında ödememeleri nedeniyle 6111 sayılı Yasanın kendilerine getirdiği hakları kaybetmişlerdir.

Bu bağlamda; 6111 sayılı Yasayla borçları yeniden yapılandırılarak taksitlendirilen mükelleflerimizden, yükümlülüklerini süresi içerisinde yerine getiremeyerek taksitlerini ödememeleri nedeniyle haklarını kaybeden borçlu mükellefler için Devletimiz bu defa 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 42.maddesine istinaden tarihi bir hak daha tanıyarak;

31 Ekim 2012 tarihine kadar ödeyemedikleri taksitlerini geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri şartıyla 6111 sayılı yasa hükmünden aynı koşullarla yeniden faydalanabilmesi hakkı getirmiştir.

Bu nedenle; belki de tarihi bir fırsat olan bu imkânı iyi değerlendirerek bu şansı iyi kullanmak mükelleflerimizin en önemli bir kazanımı olacaktır. Şans kapıyı ikinci kez çalmıştır. Bu fırsat kaçırılmamalıdır. Tüm Isparta halkına ve taksitlerini ödeyemeyen mükelleflerimize duyurur, bu konuda hassasiyet göstermeleri kendi menfaatleri icabıdır” dedi.

 

Bu haber 923 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...