“Yusuf Bey liderliğinde Isparta değişiyor”

15 Kasım 2013 16:44

Çin’in Hebei eyaleti Xingtai ilinden yatırım yapmak için Isparta’ya gelen heyet Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Isparta Belediyesi’nin öncü olduğu ve Çin ile ticari ve dostlukların ilerletildiği gelişmeler sonrasında bir yıl aradan sonra tekrar Isparta’ya gelen heyet Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

BAKA ile Isparta, Burdur ve Antalya bölgesinde cam sanayi ve traktör noktasında ticari işbirliği arayan heyete Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng ve Ticaret Bürosu Yönetici Yardımcısı Gao Shengli öncülük etti. Heyette ayrıca 4 kişilik daha Çinli ticaret adamı hazır bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede konuşan Ticaret Bürosu Yönetici Yardımcısı Gao Shengli, cam ve traktör başta olmak üzere BAKA bölgesinde ortak yatırım için araştırmalar yapmak ve diğer alanlarda da yatırım imkânlarını araştırmak üzere Isparta’da olduklarını belirtti. Pazar sabahına kadar Isparta’da olacaklarını söyleyen Gao Shengli, yatırım yapmak isteyen işadamları ile görüşebileceklerine değinerek, “İki şehir arasında ticari ilişkiler ve dostluk köprüsü kurmak istiyoruz” dedi.

Görüşmede ayrıca Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın 2 fabrikayı daha faaliyete geçirmesinin mutluluk verdiğini dile getiren Shengli, heyete yeni isimlerin dahil olduğunu kaydetti. Çin’in her yerinde artık Türk işadamlarını görmenin mümkün olduğunu belirten Shengli, Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilerin hızla ilerlediğini, pomza ve elma suyu konusunda Türk işadamlarının ülkelerine ihracat yaptıklarını dile getirdi. Shengli, “Yusuf Bey liderliğinde Isparta değişiyor” şeklinde konuştu.

Çin heyetinin Isparta’yı ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, “İlişkilerimizin devamını istiyoruz. Çin ile Türkiye, dolayısıyla Isparta’nın ticari ilişkilerinin geliştirilmesi bizleri mutlu edecektir” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...