“Topu taca atma gerekeni yap!” uyarısı

15 Kasım 2013 16:47

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile ITB Başkanı Ahmet Adar, geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan’la birlikte İskandinav ülkelerini ziyarete gitmiş ve önemli gelişmelerle ilimize dönmüştü. Ziyarette Başbakan Erdoğan’la birebir görüşme fırsatı bulan heyetimizle arada geçen ilginç diyalog “Isparta cezalandırılıyor mu?” sorusuna da ışık tutuyor.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Ticaret Borsası (ITB) Başkanı Ahmet Adar, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yaklaşık 5 gün süren İskandinav ülkeleri ziyaret etmişti. Ziyaret sonrası ilimize dönen heyet önemli gelişmeleri açıklamış ve Isparta için umut ışığı olmuştu. Ancak heyetimizle Başbakan Erdoğan arasında uçakta ilginç bir diyalog yaşandı.

ÖNCE ELİYLE İŞARET ETTİ

Edinilen bilgilere göre İskandinav ülkelerine uçakla gerçekleştirilen seyahatte Isparta heyeti Başbakan Erdoğan’la birebir görüşme fırsatı buldu. Özellikle ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’nın öncelikli sorunlarını ayaküstü Erdoğan’a anlattı. Elma ile ilgili sorun gündeme geldiğinde Erdoğan eliyle “Görüşeceğiniz kişi arkamda duruyor” diyerek Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı işaret etti. Başdeğirmen burada tekrar söze girerek “Sayın Başbakanım daha önce Bakanımızla görüştük ancak sonuç alamadık” dedi.

TOPU TACA ATMA

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan Ekonomi Bakanı Çağlayan’a dönerek “Topu Taca atma Zafer. Gereken neyse yapılsın” talimatı verildi. Bunun üzerine Bakan Çağlayan ziyaret sonrası Isparta heyetini Ankara’ya davet etti ve “Hayırlı olsun” dedi.

BİR TALİMAT YETTİ

Bugüne kadar çoğu zaman Bakanlar ziyaret edildi ve ilimizin sorunları kendilerine aktarıldı. Sorunların çoğu hala daha günümüzde karşımıza çıkıyor ve çözüm bekliyor. Ancak Başbakan’ın bir talimatı sorunun aslında ne kadar kısa zamanda çözüleceğini ispatlamış oldu.

“CEZALANDIRIYOR MU?” SÖYLEMİ AKILLARA GELDİ

Bu arada özellikle Isparta’daki yerel siyasetçiler her platformda “Isparta AKP tarafından cezalandırılıyor” uyarılarına sahne oluyordu. Başbakan Erdoğan’ın bu talimatı siyasetimizde nasıl bir yankı bulacağı şimdiden merak konusu oldu.

 

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...