Tahmini bütçe 209 Milyon lira

15 Kasım 2013 16:53

Belediye Meclisi yaklaşık 2 haftadır devam eden Isparta Belediyesi 2014 yılı tahmini bütçesini bir türlü oylayamadı. Dün de Uğur Bestelci ile Ahmet Aydemir arasında ‘’İlgili müdürlükler açıklama yapsın, yapmasın’’ tartışması yaşandı. Belediyenin 2014 yılı tahmini bütçesi ise 209 milyon TL.

Belediye Meclisi Kasım ayı oturumlarına devam ediyor. 2014 yılı tahmini bütçesinin belirleneceği toplantılar ise bir hayli gergin geçiyor. Meclis üyelerinden bazıları dün önlerine dağıtılan cetvelleri yeterli bulmadı ve ilgili müdürlüklerinin açıklama yapmasını istedi. Ancak Uğur Bestelci günlerdir bu konunun görüşüldüğünü ve karara bağlanması gerektiğini belirtti.

LAF OLSUN DİYE OYLAMAYALIM

Bunun tahmini bir bütçe olduğunu ifadelerin sadece temenniden ibaret olduğunu belirten Bestelci ‘’20 yıl önce de böyleydi şimdi de. Geçmişte 25 dakikada hallettiğimiz günler de oldu Ahmet Aydemir Başkanlığında. Meclis üyelerinin bilgi alma ihtiyacı varsa herkes dersine çalışsın da gelsin. Laf olsun diye bunu oylamayalım’’ dedi. Gerginliğin başladığı sırada Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın oylama yapılmasını istedi.

DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR MANTIĞINI BIRAKALIM

Öte yandan Ahmet Aydemir verimi artırmak için ilgili müdürlüklerin açıklama yapmasının en doğrusu olacağını söyledi. Aydemir, ‘’Dün dündür bugün bugündür mantığını bırakalım. Bütçe 1 yıllık gelir ve giderini kapsıyor. Bütçeyi irdelersek o kadar düzgün olur. Müdürlerimiz çıksın 1 yılda yapılacakları anlatsın. Hiç kimse bugüne kadar anlatmadı. Bu verimi de artıracak. Bütçenin hafife alındığını görüyorum bu yanlış. Maksadımız her şeyi mükemmel yapmak’’ diye konuştu.

BU KADAR ÜYEYİ NEDEN UĞRAŞTIRIYORSUN?

Diğer taraftan tekrar söz alan Bestelci ‘’Ahmet beyin dediklerinin hepsine katılıyorum. Meclis bu işi irdelemelidir. Ahmet beyle sıkıntımız geçen dönemde üye olmamızdır. Keşke Başkan yardımcısıyken de olaylara böyle yaklaşsaydı. O zaman da müdürler dersine iyi çalışmalıydı. Neden 25 dakikada yapıldı? Siz stratejik planı ilk yapansınız ve 180 bin TL’ye yaptırdınız. Şimdi belediye bunu kendi yapıyor. Bu kadar üyeyi neden uğraştırıyorsun?’’ şeklinde konuştu. Başkan Günaydın da ‘’Neden dağıtılan evrakları okumadınız? Okusaydınız oylama yapardık. Demek ki okumadan okuyan bir milletiz’’ dedi.

 Meclis, 2014 yılı tahmini bütçeyi diğer müdürlüklerin kendilerini anlatmasının ardından bugün oylayacak.

SÜMER ŞENOL’DAN GÜLDÜREN ŞİİRLER

Belediye Meclisi, bütçe ayı olması sebebiyle kasım ayı toplantılarında oldukça gergin dakikalara sahne oluyor. Ancak dün gerçekleştirilen toplantıda edebiyatçı Sümer Şenol’un Seyfettin Kalem ile Havva Gökdoğan’a yazdığı şiirler neşeli anlara sahne oldu.

Dün gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısına Sümer Şenol damga vurdu. Şenol kitabında da kaleme aldığı ‘’Tükenmez kalem’’ adlı şiirini tekrar okudu. Şenol ardından da Havva Gökdoğan için yazdığı bir şiiri okudu. Şenol şiirlerini okuyup bitirdiğini sırada salonda kahkaha tufanı oldu. İşte Şenol şiirleri;

‘’TÜKENMEZ KALEM’’

‘’Tükenmez dediler tükendi kalem, kalem böyle yaparsa neler yapmaz elalem.

‘’TOPAÇ’’

‘’Topaç döner niçin? Ayakta kalmak için’’ 

Bu haber 843 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...