Yaşar Ulucan’da aşure etkinliği

17 Kasım 2013 14:46

Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu’nda Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Bu yıl eğitim öğretim hayatına İmam Hatip Ortaokulu olarak devam eden Yaşar Ulucan’da Muharrem ayı dolayısıyla dün aşure dağıtım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bayram Kütük, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Ersöz, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Özen, İl Müftü Yardımcısı Veli Bilgiç, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinlik Somalili bir öğrencinin Kur’an-ı Kerim’den Rahman Suresini okumasıyla başladı. Daha sonra dualar eşliğinde aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERİN KATKILARI BÜYÜK OLDU

Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu  Müdürü Mehmet İslamoğlu, aşure dağıtımının okul için ilk organizasyon olduğunu ifade ederek, bunu geleneksel hale getirmek istediklerini bildirdi. Aşure yapımında öğrencilerin büyük katkılarının olduğunu dile getiren İslamoğlu, emeği geçenlere teşekkür etti.

NAKİLLERE MÜSAİTİZ

Öte yandan Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu‘nun 86 öğrencinin olduğunu belirten İslamoğlu, okulda 2 Somalili öğrencinin de eğitim gördüğünü söyledi. Okulun nakillere müsait olduğunu ifade eden 5 ve 6’ıncı sınıflara öğrenci alımlarının olduğunu belirten İslamoğlu, okulun nakillere müsait olduğu ve bu şekilde 5 ile 6’ıncı sınıflara öğrenci alımlarının olduğunu söyledi.

 

 

Bu haber 2101 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...