“Keyfe keder MEM politikası yürütülüyor!”

17 Kasım 2013 14:51

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, her Bakan değiştiğinde, keyfe keder milli eğitim politikalarının da değiştirilmesinin bilime ve akla uygun olmadığını savundu.

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, dershaneler konusunda hükümeti uyardı. Çocukların geleceğini tesis eden Milli Eğitim politikalarının herkesi yakinen ilgilendirdiğini belirten Korkmaz, dershanelerin kapatılması konusunda Hükümetin yeterli çalışmayı yapmadan, dershanelerin yerine yeni bir sistem ikame etmeden, aceleci çözümlerin peşinde olduğunu ileri sürdü.

“OKULLARDA VERİLEN EĞİTİM YETERLİ

GELMEDİĞİ İÇİN DERSHANELER VAR!”

Okullarda verilen eğitimin öğrenciler ve veliler tarafından yeterli bulunmadığından dolayı dershanelerin eğitim sisteminin önemli bir parçası haline geldiğini ifade eden Korkmaz şunları söyledi; “Dershaneleri alelacele kapatmak merdiven altı, kaçak kursların önünü açacaktır. Denetlenemeyen, kurumsal kimliği olmayan kaçak kurslara talep artacaktır. Bir diğer konu dershanelerde çalışan öğretmen, büro memuru gibi kardeşlerimizin nerede ve nasıl istihdam edileceği konusudur. Hükümet, MHP’nin çözüm önerilerine kulak vermeli ve önceliği merkezi sınavlara ihtiyaç kalmayacak bir eğitim sisteminin alt yapısını oluşturmaya vermelidir.

“MEM POLİTİKALARI POPÜLİST BİR

YAKLAŞIMLA OLUŞTURULUYOR”

Neredeyse 2 milyon gencimizin girdiği üniversite sınavları olduğu sürece dershanelere olan ihtiyaç ortadan kalkmayacaktır. Maalesef AKP hükümeti milli eğitim politikalarını popülist bir yaklaşımla oluşturmaktadır. MHP her zaman olduğu gibi dershanelerin kapatılması konusunda vatandaşımızın, velilerimizin, öğrencilerimizin yanında ve savunucusu olacaktır. AKP bu millete öncelikle değişen her Milli Eğitim Bakanı ile birlikte değiştirilmiş eğitim sisteminin ve bu çarpık modellerde kaybedilmiş binlerce öğrencinin hesabını vermelidir.”

 

 

 

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...