“Dershanelerin kapatılmasına en çok PKK terör örgütü sevinecek”

17 Kasım 2013 14:53

Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı İbrahim Özgüleç, dershanelerin kapatılmasının en çok PKK terör örgütünün işine geleceğini savundu. Özgüleç, çünkü Doğu ve Güney Doğu’da öğrencilerin, dershanelere gittiğini ve bundan dolayı PKK terör örgütünün dağa çıkaracak adam bulamadığını iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri kapatacağını duyurmasının ardından birçok sivil toplum kuruluşu bunun yanlış bir uygulama olduğunu belirten açıklamalarda bulunuyor. Bunlardan biri olan Isparta Eğitim Gönüllüleri Derneği Şube Başkanı İbrahim Özgüleç, Milli Eğitim Bakanlığında dershanelerin kapatılması ile ilgili bir çalışma yapıldığını bu teşebbüsün, milli eğitimin onca büyük problemlerine yenisini eklemekten başka bir işe yaramayacağını ileri sürdü. Dershanelerin yerine Özel Okul, Halk Eğitim Kursları ve Açık Öğretim Liselerinin çözüm olarak gösterildiğini belirten Özgüleç, “Zaten bu kurumlar vardı. Halk bunlara rağmen dershanelere teveccüh etti, dershaneleri tercih etti. Halkın taleplerine saygı göstermek gerekiyor. Bu demokrasinin bir gereğidir. Halkın talepleri görmezden gelinmemeli. Halkın demokratik talepleri engellenmemeli” dedi.

KISITLI İMKÂNA SAHİP VELİLER

ÇOCUKLARINI NEREYE GÖNDERECEK?

Öte yandan dershanelerin yanı sıra Okuma Salonları ve Etüt Merkezlerinin kapatılacağının da ifade edildiğini bildiren Özgüleç, şu açıklamayı yaptı; “Kısıtlı imkâna sahip aileler, ders takviyesi için çocuklarını nereye gönderecekler? İki sene öncesinde demeğimizin düzenlediği SBS ve YGS-LYS kurslarına 900 öğrenci katılmıştı. Bu kursların kapatılmasından en çok dar gelirli aileler etkilenecek. Bu aile ve öğrencilerin ihtiyaçları görmezden gelinmemeli. İmkânı olan, maddi durumu iyi olan aileler çocuklarına özel ders aldırabilirler. Bu durum kurslardan mahrum edilenler açısından anayasanın eşitlik ilkesine aykırı düşüyor.

BU KARARLAR ALINMADAN

KEŞKE TOPLUMA DANIŞILSA

Milli Eğitim Bakanlığında dershanelerin kapatılması çalışmasını yapan heyet, SBS kurslarını kaldırmak amacıyla 6 sınav koydu. Halk dershanelere daha çok yöneldi. Daha çok yardımcı kaynak ve test kitapları almaya başladı. Üstelik Türkiye’nin her tarafında aynı titizlikle aynı sınav yapılabilecek mi? Toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren böyle karalar, alınmadan keşke halka, eğitimcilere danışılsa, toplum konuyu tartışsa halkın ihtiyaç ve taleplerine cevap verilse...

BUNA EN ÇOK PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SEVİNECEK

Dershanelerin kapatılmasına maalesef en çok terör örgütü PKK sevinecek. Çünkü Doğu ve Güney Doğu’da öğrenciler, dershane ve özellikle ücretsiz eğitim verilen Okuma Salonlarına gidiyor. Halk çok memnun. PKK memnun değil. Çünkü bu kuramların faaliyetleri yüzünden dağa çıkaracak adam bulamıyor. Bu yüzden de bu kurs yerlerine Molotoflu, silahlı saldırılar düzenliyor. Çünkü terör cehaletten, karanlıktan, anarşiden, vahşetten, şiddetten beslenir. Üstelik bu kurslara çocuklarını gönderen aileler niye kırgınlığa, mağduriyete itilsin. Öyleyse Milli Eğitim açısında bu tarihî yanlışlığa meydan yedirilmemeli. Bu yanlış karardan vazgeçilmeli.”

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...