Nüfusumuz 30 bin artabilir

17 Kasım 2013 14:55

Üniversite öğrencilerine “İkamet bildirim zorunluluğu” getirilmesi durumunda Isparta’nın nüfusu yaklaşık 30 bin artacak. Belediyeye de aylık 600 bin lira daha fazla İller Bankası payı gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Öğrenci evleri” ve “Apartlarla” ilgili açıklamasının ardından özellikle apartlara ciddi bir denetim geliyor. Hazırlanmakta olan yönetmelik gereği bütün vatandaşlardan kaldığı yerlerde “İkamet bildirim” zorunluluğu getirilecek. Böylece hem yurtlarda, hem apartlar da, hem de evlerde kalan herkes polis istediği zaman ikamet bildirimi yapmak zorunda olacak. İkametini yaşadığı ile aldırmayanlara ise ceza yazılacak.

MERKEZ NÜFUSU 30 BİN İL GENELİ 40 BİN ARTABİLİR

Bu nedenle Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde eğitim gören ancak TÜİK’e göre ikametini Isparta’ya aldırmayan öğrenciler, ikametlerini Isparta’ya aldırmak zorunda kalacaklar. Yaklaşık 65 bin öğrencisi bulunan SDÜ’deki öğrencilerin 25 bininin ikametinin Isparta’da olduğunu, kalanların ise ikametlerini Isparta’ya aldırmadıkları öğrenildi. Yeni düzenleme ile yaklaşık 30 bin öğrencinin ikametini Isparta’ya aldırması ile birlikte Isparta’nın merkez nüfusunun 30 bin, il genelinin ise 40 bin dolayında artması bekleniyor.

BELEDİYEYE EK GELİR ANLAMINA GELİYOR

Merkez nüfusunun 30 bin artmasının Isparta Merkez Belediyesinin gelirlerini de ciddi oranda artırmasını sağlayacak. Nüfus artışı sonucu belediyenin İller Bankasından aylık geliri 600 bin lira dolayında artacak. İlçe belediyelerinin de gelirlerinde ciddi artışlar bekleniyor.

 

 

Bu haber 1333 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...