Üyeler gönüllerinden geçen isimleri yazdı

18 Kasım 2013 17:25

AK Parti il merkezi ve ilçelerde adaylarını belirlenmesinde teşkilatın görüşünü öğrenmek amacıyla cumartesi günü temayül yoklaması yaptı. Sonuçlar direkt olarak genel merkeze ulaştırıldı. AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, aday açıklanma tarihi için Kasım ayının sonunu işaret ederek, beklentilerinin ise en geç Aralık ayının ilk haftası olduğunu dile getirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Genel Merkezi, Isparta’daki il ve ilçe belediye başkan adayları için teşkilatın görüşünü almak amacıyla cumartesi günü temayül yoklaması yaptı. Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen temayül yoklaması Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç gözetiminde yapıldı.

KAPALI USÜL İSİM YAZILDI

Salonda il merkezi ve her ilçe için bir sandık kuruldu. Partililerden kapalı paravanın arkasında belediye başkan adayı olarak görmek istedikleri en fazla 3 kişinin ismini yazmaları istendi.

EN FAZLA 3 İSİM YAZILABİLECEK

AK Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, temayül yoklaması yapmak amacıyla merkez ilçeyle birlikte toplam 13 sandık kurulduğunu, ilçe yönetimlerinin, gençlik kolları, kadın kolları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belde belediye başkanları ve ilçe başkanlarının kendi ilçe sandıklarında oy kullandıklarını bildirdi. Merkez ilçede ise il başkanlığı, kadın kolları ile gençlik kolları yönetimi, milletvekilleri ve mahalle temsilcilerinin sadece il için oy kullandığını belirten  Parlak, "Oy kullanma işleminin tamamlanmasıyla sandıklar kapalı şekilde genel merkeze götürüldü. Orada sandıklar bir komisyon ve il başkanımızın gözetiminde açılacak. Bu sonucu sadece il başkanımız bilecek. Önceden isimler işaretlenirdi, bu yıl her arkadaşımız gönlünden geçirdiği en fazla üç adayının ismini, aday adayları dışında da yazabilecek. Merkez ilçe için 270, il genelinde ise bin 100 delege oy kullanma hakkına sahip."

22 BELEDİYE İÇİN 90 ADAY ADAYI BULUNUYOR

Ak Parti’de Isparta’da seçime girecekleri 22 belediye için 90 aday adayı bulunuyor. Ancak temayül yoklamasında aday adayı olmayanların da isimleri yazılabildi. Genel Merkezin İl Başkanı Nuri Uzaktaş’a da aday adayı sıfatıyla temayüle katılmasına izin verdiği öğrenildi.

ADAY ADAYLARI ORADAYDI

Temayül yoklamasında oy kullanamayan aday adayları da sabah saatlerinde Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’na geldi. Burada neşeli dakikalar geçiren aday adayları çalışanlara kolaylıklar diledikten sonra, partililerle sohbet ettiler. Zaman zaman yan yana da gelen aday adayları, güncel konuları değerlendirdi. Aday adayı tanıtım toplantısına gelemeyen Memduh Oğuz’da temayülün yapıldığı yere gelerek, sandık görevlilerine iyi çalışmalar dileklerini iletti.

HOŞGÖRÜ İÇERİSİNDE GEÇTİ

Diğer taraftan temayül yoklamasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, AK Parti’de aday belirleme sürecinin birkaç yöntemle olduğunu belirterek, temayülün de bunlardan bir tanesi olduğunu dile getirdi. Temayülün gayet güzel bir ortamda, sıkıntıdan uzak ve hoşgörü içerisinde gerçekleştiğini belirten Uzaktaş, “ Onun için mutluyuz. İnşallah sonuçta hayırlı olur. Sonuçlar genel merkeze gidecek. Ondan sonraki süreç genel merkez tarafından belirlenecek” dedi.

TÜM BİLGİLERLE BAŞBAKAN KARAR VERECEK

AK Parti genel merkezinin Isparta’da da anket çalışması da yaptırdığını ifade eden Uzaktaş, “Tüm bunların yanında milletvekili, il başkanlığı, yerel yönetimler ve teşkilat koordinatörü milletvekillerinin görüşleri de genel merkezle paylaşılacak. Onun sonrasında genel merkezimizdeki genel başkan yardımcılarının görüşleriyle beraber Sayın Başbakanımızın da kararıyla adaylarımız belirlenecek” şeklinde konuştu.

KASIMIN SONUNDA NETLEŞEBİLİR

Öte yandan şuanda kamuoyunun en çok merak ettiği ‘aday ne zaman açıklanacak?’ sorusuna da cevap veren Nuri Uzaktaş, “Öngörülen süremiz Kasım ayının sonu. Ama belki Aralık ayının ilk haftası da olabilir. Ama beklentimiz Kasım ayının sonunda bu işin netleşmesi” dedi.

 

 

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...