‘’Başka iller cami, okul göstermiş borçları silinmiş, biz gavur belediyesi miyiz de borçlarımız silinmiyor?’’

18 Kasım 2013 17:26

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bazı illerin de yaptığı gibi belediyenin yer tahsisine karşılık maliyeye olan borçlarının silinmesi için meclis üyelerinden çalışma yapmasını istedi. Günaydın, ‘’Bağ veriyoruz bir salkım üzüm istiyoruz ama vermiyorlar. Ben ve sizler babalığımızı yaptık. Hep arazi verdik. Ancak maliyenin bize olan tavrını hiç beğenmedim’’ diye konuştu.

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen Belediye Meclisi oturumunda önemli bir karara imza atıldı. Müftülüğün, belediye mülkiyetindeki Sermet Mahallesinde bulunan imar planında Müftülük Sitesi olarak ayrılan parselin meclis kararıyla yapılan 5 yıllık tahsis süresinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca kısa süreli tahsislere ödenek vermemesi nedeniyle tahsis süresinin 25 yıla çıkarılması teklifi oy çokluğuyla gelecek ay düzenlenecek olan meclise ertelendi.

TAHSİSE KARŞI 3 YÖNTEM İZLENECEK

Başkan Günaydın, tahsisi seve seve yaptıklarını ancak kendilerini de düşünmek zorunda olduklarını bildirdi. Tahsise karşı 3 yöntem izlemeyi düşündüklerini açıklayan Günaydın, ‘’Ya hazine arazisiyle takasa gireceğiz, ya bir miktar parayla yerimizi vereceğiz ya da borcumuza karşılık vereceğiz ‘’dedi.

BU YİĞİTLİK NEREDE VAR ARKADAŞLAR?

Bugüne kadar borçlarını şakır şakır ödediklerini ancak ağır geldiğini belirten Başkan Günaydın, ‘’Bu konuyu Valimize de aktaracağım. Diğer iller cami, okul yerleri, spor alanları ve karakolları bile göstererek borçlarını sildirmiş. Hepsini paraya dökmüşler. 20’ye yakın Türkiye’de bu tür yerler var. Biz cami, okul istemedik. Gık demedik. Ver ver ver, öde öde öde! Eski borçları bitirmeye neredeyse 10 ay kaldı. Her ay 2 milyon TL ödüyoruz. Daha önce bunun 1 TL’si ödenmemiş. Yapılandırmaya parayı ödeyeceğim derken başka işleri yapamıyorum. Bu yiğitlik nerede var arkadaşlar? Çok ağır. Benim de dertleşeceğim kişiler sizsiniz. Bana acıyın, üzülün. Memleket namına yapılacak bir şey varsa birlikte yapalım’’ dedi.

ISPARTA’YA BU ZULÜM NEDEN?

Kendi ceplerinde para olmadığı halde devletin cebine para koyduğunu ileri süren Başkan Günaydın, ‘’O da devlet biz de devletiz. Tahsis ettiğimiz yerler maliye borcu olarak kabul edilse ne olur? Öldük mü yani. Isparta’ya bu zulmün yapılmaması şart mı? Bu yönde sıkıntılarım var. Umudum da fazla olmamasına rağmen bunu lütfen ayarlamaya çalışalım’’ diye konuştu.

YASA AÇIK VE NET YAPABİLİRİZ

Öte yandan meclis üyesi Remzi Erdoğan, amme alacaklarının tahsili ile ilgili yönetmelikleri okuduğunu ve konuyla ilgili yapılamayacak hiçbir şeyin olmadığını belirtti. Kesinlikle camiye, okula, spor alanlarına karşı olmadığını bildiren Erdoğan, ‘’ Ama caminin arsası bizim üstünü hayırsever yapmış olabilir. Bence yazıyla gidelim. Cevap vermek zorunda. Her yerde var. Bir dünya cami, spor alanı okul isimleri var. Bu yasa gereği var. İnsanların elinde olan bir şey değil. Açık ve net. Tespitleri de kendilerini yapıyor. Onun üzerinden biz tamam dediğimizde yürürlüğe giriyor ve belediye borçlarından düşüyor ‘ dedi.’

BAĞ VERİYORUZ SADECE BİR SALKIM ÜZÜM İSTİYORUZ

Belediyenin bağ verdiğini ancak geriye bir salkım üzüm istendiğinde bunun verilmediğini dile getiren Başkan Günaydın, ‘’Isparta belediyesi gavur belediyesi değil ya bize de yapılsın. Bu belediye benden değil olayına sokulmasın. Ben ve sizler babalığımızı yaptık. Hep arazi verdik. Ama şimdi bir salkım üzüm istiyoruz vermiyorlar. Bu konuda esefle üzülüyorum. Maliyenin bize tavrını hiç beğenmedim’’ şeklinde konuştu.

BORÇ KARŞILIĞINDA HAZİNEYE DEVREDİLMESİNİ İSTEYELİM

Diğer taraftan meclis üyesi Halil Elitok, konunun gelecek aya bırakılmaması gerektiğini savundu. Çünkü 2013 bütçesinde bir takım ödeneklerin gelmesinin alacakları bu karara bağlı olduğunu belirten Elitok, ‘’Borç karşılığında hazineye devredilmesi şeklinde bir karar alırsak hem bu konuda mesafe alma yoluna girmiş oluruz hem de belediyemizin elini çözüm konusunda güçlendirmiş oluruz’’ dedi.

TAHSİS ETTİĞİMİZ YERLERİN DEĞER TESPİTİNİ YAPTIRIP DOSYA İLE SUNALIM

Bu arada meclis üyesi Uğur Bestelci de ‘’Belediye olarak biz hangi kurumu kuruluşa yer tahsis etmişsek buraların değer tespiti yaptırılıp dosya halinde SGK’ya mı vereceğiz Maliyeye mi vereceğiz sunalım’’ diye konuştu.

BAŞKA BELEDİYELERE YAPILDIYSA BİZE DE YAPILACAK

Son olarak Başkan Günaydın, konuyla ilgili çalışmaların yürütülmesini talep etti ve ‘’Bir daha gidelim olsun olmasın. Başka belediyelere yapıldıysa bize de yapılacak. Olmaz öyle şey. Biz camiyi okulu karıştırmak istemiyoruz. Bunu bile yapanlar olmuş’’ dedi. Bu madde gelecek ay tekrar ele alınacak.

 

Bu haber 1048 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...