Yalvaç’a Koruma Çalışmalarında Süreklilik Ödülü

19 Kasım 2013 15:57

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, 08-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısına katılmak için Şanlıurfa’ya gitti.  Başkan Bayram, toplantı sırasında düzenlenen ödül töreniyle Yalvaç’a verilen süreklilik ödülünü de aldı.

Yalvaç Belediyesinin de kurucu üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği 2013 yılının son seminerini, 8-10 Kasım 2013 tarihleri arsında Şanlıurfa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. “Ortak Akılda Buluşmaya Çağrı: 2014-2015’in Gündemini Birlikte Belirleyelim” başlığını taşıyan seminerde, konuyla ilgili güncel çalışmaların sunulmasının ardından, Tarihi Kentler Birliği Koruma Projeleri Yarışması’nın ödül töreni ve yarışmaya katılan tüm projelere ait paftalarının yer alacağı serginin açılışı gerçekleştirildi. Söz konusu sergide Yalvaç Belediyesi “Tarihi Çınaraltı cephe düzenlemesi” ve “Keçe Evi” projeleri ile yer aldı. 2013 yılı Koruma Projeleri Yarışmasında da ödüle layık bulunan Yalvaç’ın ödülünü Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram aldı.

Süreklilik Ödülleri ALANYA, BAYINDIR, BİRGİ, BURSA, GAZİANTEP, KONAK, ODUNPAZARI ve YALVAÇ belediyelerine verildi. Süreklilik Ödülleri, TKB’yi kuruluşundan bu yana destekleyen ve Şanlıurfa Seminerine de katılarak “süreklilik” örneği sergileyen valiler tarafından verildi.

Yalvaç Belediyesi 2003 yılında Metin Sözen Büyük Ödülünü, 2010 yılında da Derviş Parlak 10 Yıl Özel Ödülünü almıştı. Bu son ödülle birlikte Yalvaç Belediyesi, koruma çalışmalarındaki başarısı için Tarihi Kentler Birliği tarafından verilen ödül sayısını üçe çıkarmış oldu.

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...