“Çocuklarımız yetenek zekasına dayalı sistemle 1+8+4 zorunlu eğitim almalıdır!

19 Kasım 2013 16:03

Eğitimde en kısa zamanda köklü bir değişiklik yapılması gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Vedat Şenol, öğrencilerin yetenek zekasına dayalı sistemle 1+8+4 zorunlu eğitim alarak, yeteneğine göre orta öğretim ve üniversiteye girebilmesi gerektiğini savundu.

Şenol; “O zaman orta öğretim ve üniversite sınavına gerek kalmayacaktır. Dershanelere de gerek olmayacaktır,eğitimde fırsat eşitliği oluşacaktır” dedi.

Şenol’un açıklaması şöyle: “Ulusların tarih sahnesinde hep var olabilmeleri aldıkları eğitimle özdeştir. Dillerini,tarihlerini,dinlerini ve yaşamsal değerlerini kaybetmeden asimile olmadan,Bağımsız ve özgür yaşayabilmeleri aldıkları eğitime bağlıdır.Zamanın çağdaşı olabilmeleri yine eğitim sistemlerine bağlıdır.

Osmanlı Devletinin çöküşünde en önemli neden Milli Eğitim eksikliği idi.Atatürk bunu şöyle belirtir:Eğitimdir ki milleti ya özgür,bağımsız,şanlı,yüksek bir toplum olarak yaşatır yada milleti esarete ve sefalete sürükler.Bu nedenle Cumhuriyetten sonra ülkemizde Milli Eğitim sistemi kurulmuş,Tevhid-i Tedrisat kanunu çıkarılarak Millilik,Laiklik ve çağdaşlık alanında büyük bir adım atılmıştır.Ve eğitimin niteliği;Bilimsel,sorgulayıcı,sorun çözücü ve üretken bir yapı kazanmıştır.Süreç içinde bu ilke ile Köy Enstitüleri kurulmuş,mezunları ülkemiz için büyük yararlar sağlamıştır.Çünkü en büyük özellikleri araştırmacı ve üretken olmaları idi.Emperyalist güçler ve işbirlikçileri kendileri açısından bu durumu tehlikeli gördükleri için Köy Enstitülerini kısa zamanda talihsiz bir şekilde kapatıldı.

Günümüzde eğitim sistemimiz,daha çok ansiklopedik bilgiye ulaşmayı sağlayan ezberci,düşünme ve üretkenlik yeteneğini körelten bir yapıdadır.Onun içindirki bilim dünyasında yazdığımız bir Formül yoktur.Teknoloji dünyasında bir patentimiz ve buluşumuz yok denecek kadar azdır.Sanatta,Sporda ve sosyal bilimlerde de aynı durum geçerlidir.Eğitimde üretken olmayınca,hep başkalarının takipçisi olduk,gizli bir sömürüye maruz kaldık.Ekonomimiz gelişmedi,yeterince paylaşamadık ve çağdaş değerler yaratamadık.

Özellikle bu hükümetin çıkarmış olduğu 4+4+4 eğitim sisteminde Deney,Gözlem,Gezi eğitim tekniği iyice köreltildiği ve bilimsel değerlerle doğmatik bilgiler karıştırıldığından bu milletin geleceği şimdiden karartılmıştır.

Eğitimde en kısa zamanda köklü bir değişiklik yapılmalıdır.Çocuklarımız yetenek zekasına dayalı sistemle 1+8+4 zorunlu eğitim almalıdır.Yeteneğine göre orta öğretim ve üniversiteye girebilmelidir.O zaman orta öğretim ve üniversite sınavına gerek kalmayacaktır.Dershanelere de gerek olmayacaktır,eğitimde fırsat eşitliği oluşacaktır.

Bu günlerde dershaneler kapatılsın mı-kapatılmasın mı konusu var.Dershane ler eğitim sisteminin bozukluğundan doğmuş bir sonuçtur.Dershanelerde yalnızca ezberci bir eğitim pompalanmaktadır.Eğer eğitim sistemimiz düzeltilirse dershanelere talep olmayacak ve kendiliğinden kapanacaktır.Zaten maddi gücü iyi olan dershaneye gidebildiğinden fırsat eşitliği bozulmaktadır.Eğer dershaneler özel okullara dönüştürülürse kesinlikle  eğitim ve öğretimin gereğini yerine getiremezler.Dershaneler üzerinden bazı grup çatışmaları çocuklarımıza büyük zarar vermektedir.Halkımız bunu değerlendirecektir.Kirli ellerinizi ve emellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin.

Eğitimin başka bir konusu da,son günlerde yetersiz  kişilerin tartışmaya açtığı karma eğitim sistemidir.Biz  çocuklarımıza insani değerler öğretilmesini istiyoruz.Ruh hali bozuk bazı kişiler insanları yalnızca cinsiyetlerine göre değerlendirmektedirler.B u sapık zihniyet,aynı sınıfta öğrenim gören kız-erkek öğrencileri potansiyel ahlaksız olarak görmektedir.Bunu şiddetle kınıyoruz.Karma eğitim çağdaşlıktır,gelişmektir.Cumhuriyet ve demokrasinin gereğidir.İnancımızın en kutsal yeri olan Hac’da bile kadın erkek birlikte ziyaret ve tavaf da bulunurlar.Yalnız Hac’a  giden kadın ve erkeklerde aynı otelde veya pansiyonda kalabilmektedirler.

Çocuklarımızı hiçbir sapık zihniyetin karalamasına izin vermeyeceğiz.Uygarlık yolunda daima ilerleyeceğiz”.

 

 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...