“Aklı başka yerde olanın bedeni de bizde olmasın”

19 Kasım 2013 16:13

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Nihat Karan,  “Biz dipteyiz ve bundan da gocunmuyoruz” dedi. Aybatılı, Alan ve Gençgönül’e de göndermede bulunan Karan, “Kişiler önceki seçimlerde bizim partimizdeydi. Mevcut oyları mı artırdılar? Hiçbir şey değişmedi. Kişiler ancak kendilerini götürürler” dedi.

DP İl Başkanı Nihat Karan, 2014 yerel seçimlerine ilişkin yine ilginç açıklamalarda bulundu. İlk olarak partilerinde 15 Aralık’a kadar Genel Başkan seçimi yapılacağını ve bu süreç tamamlanıncaya kadar aday adayı başvurularını almayacaklarını bildiren Karan, hafta sonu da geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi. Bu toplantıda seçimle ilgili stratejilerini belirleyeceklerini bildiren Karan, önemli mesajlar verdi. İşte Karan’ın açıklamaları:

GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİNE KADAR

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU ALMAYACAĞIZ

“15 Aralık’a kadar büyük kongremiz var. Bu yüzden adaylık çalışmalarını bir süre öteledik.  Genel başkanlık seçiminden sonra mevcut üyelerimiz ve teşkilatlarımızla bu yarışta yerimizi alacağız. Büyük kongreye kadar 2014 yerel seçimler için resmi başvuru almıyoruz. Önümüzdeki cumartesi günü partimizde daha önce görev yapanlarla geniş açılımlı bir istişare toplantısı yapacağız. Bu toplantıya eski il başkanları, eski milletvekilleri katılacak. O toplantıda seçim ve büyük kongre için strateji belirleyeceğiz. Partimize gönül verenler, aklı ve bedeni bizde olanları toplantımıza bekliyoruz. Cumartesi günü parti binamızda olacak toplantımız saat 14.00’da başlayacak.

SEÇİM SÜRECİNDE ORASI OLMAZSA

BURASI DİYE DÜŞÜNENLERLE OLMAYACAĞIZ

Bazı medya kuruluşlarında mevcut ya da daha önce DP’de görev yapan, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi veya Belediye Başkanlığı yapmış kişilerin diğer partilere gideceği yer almakta. Kişi eğer gidecekse, aklı oradaysa, bedeninin burada olması bir işe yaramaz. O yüzden aklı ve bedeni burada olanlarla, partimize gönül verenleri bu toplantıya bekliyoruz. Seçim sürecinde orası olmazsa burası diye düşünenlerle değil. Biz sadece bu partiye gönül vermişlerle yürüyeceğiz.

BİZ 3300 OYLUK DİPTE BİR PARTİYİZ

En son milletvekili seçimlerinde il genelinde Demokrat Parti’nin aldığı oy 3300. Biz dipteyiz. Yerel seçimlerde de 17-19 bin arasında oy almıştık. Ama biz seçim stratejisini en son seçime göre belirliyoruz. Biz dipteyiz ama ayaktayız. Bundan gocunmuyoruz, rahatsız değiliz. 3300 oyun altına düşersek, kaderimize küseriz. Ama bunun altının da olduğunu sanmıyorum.

DİĞERLERİ SİYASETÇİLERİMİZLE

YARIŞIYOR PARTİMİZLE DEĞİL

Bize ‘partiniz yerel seçimlerde var mı?’ diye sorduklarında merkezde, ilçelerde varız. Bütün partiler Demokrat Parti’de belediye başkanlığı yapmış siyasetçilere teklif götürüyorlar. Diğer partiler bizim siyasetçilerimizle yarışıyor, partimizle değil. Isparta’da yerel seçimlerde biz belirleyici olacağız. Adaylar açıklandıktan sonra Isparta’daki dengeleri Demokrat Parti değiştirecek.

MÜRACAAT ETMEDEN KİMSEYİ ADAY

OLARAK AÇIKLAMAYACAĞIZ

Mevcut başkanlarla yola devam etmek bizim arzumuzdur. Ama gidene kal demiyoruz. Kalmak isteyene de git demeyiz. Gelendost belediye başkanı 20 yıllık partilimizdir. Kalması arzumuzdur. Çalışmalarını da takdir ediyoruz. Fakat müracaat etmeden kimseyi aday olarak açıklamayız. Bizim arabamız son güne kadar yolcuları almaya devam edecektir.

İKTİDAR BELEDİYESİ HURDA PARASIYLA

GEÇİNİYORSA, İKTİDARDA OLMANIN ANLAMI YOK

Bedenim burada aklım başka yerdeyse şahsımın bu koltukta oturmasına da gerek yok. Bu herkes için geçerli. Bu partinin, partisini sevenlere ihtiyacı var. Partimizin umut vaat etmiyor düşüncesiyle kişilerin kendi istikballerini, umutlarını kırmamızın da bir anlamı yok.

Bugün yüreklilik ve cesaretle tüm zorluluklara rağmen partisinde olanlara ne mutlu. Onlara minnettarım. Gidenler ikbal ve istikballeri için gidiyorlar. Ama iktidar ve muhalefet belediyelerinin arasında hizmet farkı olduğunu görmüyoruz. Eğirdir’le Gelendost arasında ne gibi farklılıklar var? Bana göre hizmette hiçbir fark yok. Belediye seçimine kadar rozet takılır. Daha sonra o rozet çıkar, hizmet edilir. Örneğin İslamköy, 10 yıldır iktidarın elindedir. Bir tane taş koydularsa minnettarım. Fakat pislikten temizleyeceğiz diye geldiler, köyü temizlediler gittiler. İslamköy diye bir yer kalmadı. Tarihini yok ettiler. Bu düzeni esefle seyrediyoruz. İktidar belediyesi hurda parasıyla geçiniyorsa, iktidarda olmanın anlamı yok.

AYBATILI, ALAN VE GENÇGÖNÜL OYLARIMIZI MI ARTIRDI?

Tahir Alan ve Mehmet Aybatılı eski il başkanımız ve belediye başkanımız. Onun dışında Dr. Mehmet Gençgönül DYP’den aday adayıydı. Bu kişilerin AKP’den aday adayı olmalarından rahatsız değiliz. Herkes kendi hesabını çevresindeki insanlarla yapmıştır. Partimizde kişilerin gitme ve gelmesiyle bir etkilenme söz konusu değildir. Kişiler önceki seçimlerde bizim partimizdelerdi, mevcut oyları mı artırdılar? Hiçbir şey değişmedi. Kişiler kendilerini götürürler, oyları götüremezler. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Aday olmaları bizi mutlu etmiştir.

AKP ADAY FAKİRİ BİR PARTİ!

AK Parti’de 14 ve diğer aday adaylarının içinde 5 tanesinin Doğru Yol kökenli olması onların fakirliğini göstermiştir. Bugüne kadar bir siyasetçi yetiştiremediler. Marka isimler yaratamadılar. Eğirdir’de Ömer Şengöl ismiyle partiler yarışıyor. Onlar partisini ortaya koyuyorlar biz isimleri ortaya koyuyoruz. Yalvaç’ta Tekin beyin karşısına aday çıkartamıyorlar. Sütçüler’de Bircan Bey çıkacak diye tir tir titriyorlar. Bu Afyon, Antalya ve Denizli’de de böyle.

BAŞBAKAN’DAN BAŞKA MARKA İSİMLERİ YOK!

Türkiye’de başbakanın dışında bir tane marka isimleri yok. Ama biz 40 yıldır Mehmet Aybatılı’dan Altan Raşit Civan’a kadar marka yarattık. Bugün Diyarbakır’a gidin bir Doğru Yol ve DP’li isim bulunur ama AKP’li bir isim bulunmaz. Herkese kapımız açık. Gelmek isteyenler olabilir. Kapılarımızı kimseye kapatmayız. Dipteki, yok olmaya yüz tutmuş bir siyasi oluşumu biz ayakta tutmaya çalışıyoruz.”

 

 

Bu haber 1238 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...