“Yaşananları görüp de tepki vermeyenlere yazıklar olsun”

21 Kasım 2013 15:52

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, Diyarbakır’da yaşanan olayları kınadı.

Balaban açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da yaşanan rezaleti bugün Türkiye genelinde protesto ediyoruz.

O gün, tarihi bir gün değil ama tarihi bir ihanettir. Gören gözler, hisseden kalpler için söylüyorum önceki gün Diyarbakır’da peşmergeyi, hainleri baş tacı yaptılar. Bu milletin birliği ve bölünmez bütünlüğü artık alenen tartışılıyor. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı ile o peşmerge, aynı otobüste halkı selamlıyor ve konuşma yapıyor.

Sayın Başbakan o adamı başkent Ankara’da değil de neden Diyarbakır’da karşıladı? Bunu sorgulamak lazım.

Bir mesaj mı veriliyor? Başbakan on bir yıldır söylemediği bir ifadeyi kullandı ve ilk defa Kürdistan dedi. Bu nasıl bir politika ki on bir yıldır söylemediğin Kürdistan kelimesini terör örgütünün başkent ilan ettiği Diyarbakır’da kullanıyorsun. Burada bu ifadeleri kullanmanın milletimizin birlik ve bütünlüğüne ne faydası var?

Mütareke basını da hep bir ağızdan bugün için tarihi gün ifadelerini kullanıyor. Doğru tarihi gün ama tarihi bir ihanet olduğu ortadadır.

Başbakan aramızda bir kişi eksik, keşke o da aramızda olsaydı diyor. Kim bu kişi? Ahmet Kaya. “Arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım” diyen bir adamın orada olmasını istiyor Sayın Başbakan. Neden? Biraz daha bu millete küfretsin diye mi?

Diyarbakır’da yaşananlar bir utanç vesilesidir. Bu coğrafyada yaşayan; dili, dini, siyasi ideolojisiz ne olursa olsun bütün insanların Türkiye üzerinde oynanan oyunları görüp, ona göre hareket etmesi gerekir.

Tüm bu yaşananları görüp de tepki vermeyenlere yazıklar olsun. Bu milletin evlatları boşuna mı şehit oldu? Emin olun bu manzaradan barış çıkmaz. Orada barış elçisi olarak sunulan adamların içinde, gönlünde Türk düşmanlığı yatıyor. Kandan beslenenlerle barış olur mu?

Şivan Perver denen adamın şarkılarına bir bakın, savaş naraları atıyor, ağzından kan damlıyor. Bu adam bir de utanmadan terörist başının serbest kalması gerektiğini söylüyor. Barzani Kürtler birlik olsun diyor. Nasıl olacak bu? Türkiye, Suriye, Kuzey Irak ve İran’dan koparılacak topraklarla dört bölgeli bir birlik ifade ediliyor. Buradan barış çıkacağına inanan adamlar nasıl devlet adamıdır? Türkiye gerçekten çok zor ve kötü bir dönem yaşıyor. Bu bir utançtır.

Herkes Türkiye’ye hizmet için üzerime düşen nedir diye düşünmeli ve ona göre hareket etmelidir”.

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...