BAKA’dan Burdur tarım ve hayvancılığına teknik destek

21 Kasım 2013 15:54

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ‘Teknik Personeller NETCAD Eğitimi Alarak Projelerinde Uzmanlaşıyor’ faaliyeti için teknik destek veriyor. BAKA’nın teknik desteğini alan Müdürlük teknik personelleri alacakları eğitim ile 182 köyde ağırlıklı olarak bitkisel veya hayvansal üretim yapan yaklaşık 26 bin tarım işletmesi ve 113 sulama kooperatifin üyesi çiftçilere daha iyi hizmet vermeyi hedefliyor.

BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta’daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları eğitim çalışmaları için Teknik Destek Programı uyguluyor. ‘Eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme’ gibi uygun faaliyet konularını kapsayan 2013 Yılı Teknik Destek (TD) çağrısına; Burdur İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  ‘Teknik Personeller NETCAD Eğitimi Alarak Projelerinde Uzmanlaşıyor’ eğitim hizmeti alımı’ talebiyle başvurdu.

182 köyde ağırlıklı olarak bitkisel veya hayvansal üretim yapan (su ürünleri dahil) yaklaşık 26 bin tarım işletmesi ve 113 sulama kooperatifin üyesi çiftçilere daha iyi hizmet vermeyi hedefleyen talep, BAKA tarafından kabul edildi. BAKA’nın desteğiyle Burdur İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 30 teknik personeline; ‘Netcad Temel Eğitimi’, ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri-GIS yapısında veri üretimi, yönetimi, analizler’ ile ‘Arazi Toplulaştırma’, ‘Damla Sulama’, ‘Kamulaştırma’ ve ‘Yol’ projelendirmeleri konularında eğitimler almaya başladı.

HİZMET ETKİLİ, GÜVENİLİR VE ZAMANINDA OLACAK

Teknik destekle ilgili sözleşme BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Burdur İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Mehmet TUĞRUL tarafından imzalandı. Desteğin verilecek hizmetin etkili, güvenilir, zamanında olmasını sağlayacak çalışma için önemli olduğunu belirten Şube Müdürü Tuğrul, “Teknik Personeller NETCAD Eğitimi Alarak Projelerinde Uzmanlaşıyor eğitimine BAKA’nın verdiği destek için teşekkür ediyorum” dedi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, “Batı Akdeniz’deki kalkınmaya ivme kazandıracak eğitim çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Teknik Destek Programı hazırlanıyor ve çağrıya çıkılıyor. Antalya, Burdur ve Isparta’daki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri ile sivil toplum kuruluşları gibi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarımız bu desteğimizden yararlanabiliyor” diye konuştu.

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...