Sivil Toplum Diyalogu hibe programı çağrısı

21 Kasım 2013 15:56

Avrupa Birliği Hibe Programı kapsamında, ilimizde faaliyet gösteren kamu kurum/kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile ilgili 08 Kasım 2013 tarihi itibariyle teklif çağrısına çıkıldı.

Proje başına azami 150.000 Euro hibenin ayrıldığı programa son başvuru tarihi ise 23 Aralık 2013.

Konu ile ilgili olarak Isparta Valiliği AB Projeleri Koordinasyon Merkezi’nden yapılan duyuru şöyle: “İlimizde faaliyet gösteren kamu kurum/kuruluşları ve STK'lar ile ilgili kapsamlı bir hibe programı 08 Kasım 2013 tarihi itibariyle teklif çağrısına çıkılmıştır.

Programın Adı: AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyalogu III - Siyasi Kriterler

Programın Bütçesi : 6.150.000 Euro

Proje Başına Hibe : Azami 150.000 Euro

Son Başvuru Tarihi : 23 Aralık 2013

Öncelik Alanları:

İnsan Hakları,

-     Ayrımcılıkla Mücadele ve Demokrasi Hukukun Üstünlüğü

Kimler Başvurabilir : İlimizde demokrasi, yargı, temel haklar ve özgürlükler, sosyal diyalog ve dayanışma, kültür, göç ve sığınma konularında çalışan dernek ve vakıflar hem başvuru sahibi, hem de eş-başvuran (ortak) olabilir.

Ortak Olabilecek Kuruluşlar (Eş-Başvuranlar)

Üniversite (Araştırma Merkezleri ve Düşünce Kuruluşları)

Baro

İşveren Sendikaları

İşçi ve Memur Sendikaları

Belediye ve Belediye Birlikleri

-     İl Özel İdaresi

Programın Özel Hedefi:

-     Siyasi reformların geliştirilmesi ve hayata geçirilmesine katkı sağlamak ve Türk toplumunda reformların benimsenmesinin sağlanması için STK'ların kurumsal kapasitesinin iyileştirilmesi,

Siyasi kriterler alanında çalışan Türkiye ve AB STK'ları arasında ileri diyalogun teşviki, daha iyi bilgi ve uzmanlık değişimi ve siyasi kriterlerle ilgili konularda Türkiye ve AB Üye Ülkeleri'ndeki yanlış anlamalar ve kaygıların azaltılması için sürdürülebilir ağların kurulmasıdır.

Ortak Bulmak İçin ;

Ortak bulma sürecini kolaylaştırmak amacıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından "Ortak Arama ve Eşleştirme Aracı" geliştirilmiştir. Bu araç ile sivil toplum ve medya kuruluşlarının proje teklifleri için uygun ortak bulmaları veya sisteme girilen proje teklifi fikirlerini değerlendirerek projelere dahil olmaları amaçlanmaktadır. Hibe programları ile ilgili detaylı bilgi, hibe başvuru rehberleri ve "Ortak Arama ve Eşleştirme Aracı"na www.csdproject.net internet adresinden ulaşılabilmektedir.

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...