Kömür analiz laboratuarımız 1,5 milyon TL kâr elde etti

21 Kasım 2013 16:02

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 3 yıl önce kurulan Kömür Analiz Laboratuarının bugüne kadar 2 milyon TL gelir ettiğini belirtti. Bu geliri gördükleri için yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini ifade eden Günaydın, ‘’ Önümüzdeki yılda daha geliştirilmiş laboratuvarlar kuracağız. Belki de yılda 2-3 milyon TL kazanan laboratuvar ilaveleri yapılacak’’ dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Meclisinin dünkü oturumunda Zabıta Müdürlüğünün hizmetleri anlatılırken Kömür Analiz Laboratuarının başarısını aktardı. Türkiye’de ilk defa bir belediyenin kömür analiz laboratuvarı kurduğunu ve bunu da Isparta Belediyesi’nin başardığını belirten Günaydın, ‘’Biz şuanda Isparta’ya giren tüm kömürlerin analizini yapıyoruz. Böyle bir şey Türkiye ve dünyada yok. Laboratuarımız üçüncü yılını doldurdu ve hizmette bölgeyi aştı.

TÜRKİYE LABORATUARI OLDU

Isparta Belediyesi’nin Kömür Analiz Laboratuvarı şuanda Türkiye laboratuvarı oldu. Van’dan da Edirne’den de bize analiz için kömür geliyor. Bize maliyeti 450 bin TL oldu ve şu ana kadar 2 milyon TL gelir elde ettik. Keşke tüm birimlerimiz böyle olsa. Maliyeti düştüğümüzde 1 milyon 650 bin TL karımız var’’ dedi.

YILLIK 2 MİLYON TL KAZANAN LABORATUAR İLAVESİ YAPILACAK

Öte yandan önümüzdeki yıl daha geliştirilmiş laboratuvarlar kuracaklarını açıklayan Günaydın, ‘’Belki de yılda 2-3 milyon TL kazanan laboratuvar ilaveleri yapılacak. Burada bir kapı açıldı ve bu kapıyı değerlendirmek istiyoruz. Hem işimizi görüyoruz, hem de para kazanıyoruz. Üstelik bize kömür analizlerini gönderenler de teşekkür ediyor. Türkiye’de bu laboratuvar sayılı yerde var. Diğer laboratuvarlar 600 TL’ye analiz yapıyorsa biz 35-40 TL’ye yapıyoruz. Hem teşekkür alıyoruz hem de para kazanıyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...