Isparta’ya 15 Tablet Bilgisayar gönderildi

15 Eylül 2012 13:45

Isparta’da dumansız hava sahalarında sigara yasağı denetimleri bundan böyle tablet bilgisayarlarla doğrudan Bakanlığa bildirilecek. Bu doğrultuda Isparta’ya gönderilen 15 tablet bilgisayar tüm ilçelere dağıtılacak.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı’nca 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında yapılan denetimlerde karşılaşılan ihlallere ait ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi ile rutin denetimlerin anlık olarak takibi ve raporlamasını sağlamak amacıyla Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi (DHSDS) oluşturuldu. Bu kapsamda tütün denetimlerinin dijital ortamda yapılması ve denetimin aynı anda merkez tarafından görülebilmesi amacıyla 15 adet tablet bilgisayar Isparta’ya geldi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, 7/24 çalışma esasına göre kapalı mekanlarda sigara içme yasağına uyulup uyulmadığının kontrolünün yapılacağını aktaran Kişioğlu, “İlimizde yapılan denetim çalışmaları Bakanlığımızca takdir edildi. Denetimlerin hızlı bir şekilde raporlanmasını sağlamak amacıyla 15 adet tablet bilgisayar gönderildi. Denetçiler tablet PC ile mekânın fotoğrafını çekip, yine tablet PC’de oluşturulan rapor formunu doldurarak Sağlık Bakanlığı ve ilgili tüm birimlere hızlı bir şekilde gönderebilecek. 50’ye yakın personel bu konuda eğitim verilecek. Tablet bilgisayarlar her ilçede olacak” dedi.

 

Bu haber 906 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...