Evlilik bursuna 6500 üniversiteli başvurdu

22 Kasım 2013 15:35

Evli üniversiteliler, öğrenim kredilerinin bursa çevrilmesi ve ücretsiz yurt imkanı için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı başvuru yağmuruna tuttu.

Evli öğrencilere 10 bin TL tutarında maddi destek sağlamayı öngören projenin taslağı da tamamlanarak Bakan Suat Kılıç'a sunuldu.

'Evli öğrenciye 10 bin lira burs' haberinin ardından evli üniversiteliler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı başvuru yağmuruna tuttu. Projenin ilk aşamasında ortalama 3 bin evli öğrenci hesaplaması yapan bakanlığa, sadece 15 günde 6 bin 500 öğrencinin başvurduğu belirtildi.

BAKANLAR KURULU KARAR VERECEK

Evli öğrencilerin kredilerinin bursa çevrilmesi, yurtlarda ücretsiz barınması ve kredi borçlarının sıfırlanması için hazırlanan taslak çalışmasında yapılması gereken yasal düzenlemelerin belirlendiği ve Bakan Suat Kılıç'a sunulduğu öğrenildi. Kılıç'ın konuyu önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceği ve alınacak kararla çalışmanın sonuçlanacağı ifade edildi.

10 bin liralık evlilik kredisinin detaylarını açıkladı

1200 ÖĞRENCİ YARARLANABİLİR

Projenin duyulmasının ardından öğrencilerin bakanlığı ve Yurt-Kur'u telefon yağmuruna tuttuğu kaydedildi. Alınan bilgilere göre, yapılan ön başvurular arasında yapılan değerlendirmelerde şu ana kadar sadece 1200 öğrencinin belirtilen şartlara uyduğu aktarıldı. Yasal düzenlemeler tamamlandıktan sonra projenin yürürlüğe girmesiyle beraber başvuruları olumlu değerlendirilen öğrencilerin kredilerinin bursa çevrileceği belirtildi.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...