“Isparta her anlamda üniversitesine kucak açıyor”

22 Kasım 2013 15:39

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Kanal32 televizyonunda yayınlanan “Isparta’da Ne Var Ne Yok” programının canlı yayın konuğu oldu. Programda Gazeteci Şakir Aksöz, Tarkan Çetin ile Muhammed Uslu’nun sorularını yanıtlayan Rektör İbicioğlu, Üniversitenin akademik- idari yapılanması, SDÜ’de yürütülen projeler, yenileme-onarım çalışmaları ve üniversite-sanayi işbirliği hakkında bilgiler verdi.

Isparta’nın eğitime açık ve eğitim standardı yüksek bir il olduğunu belirten İbicioğlu,  Üniversite ile şehrin bütünleşmiş bir durumda olduğunu ifade ederek “Isparta her anlamda üniversitesine kucak açıyor.” dedi. Günümüz şartlarında üniversiteler arasında her yönüyle rekabetçi bir ortam yaşandığını da vurgulayan İbicioğlu, Üniversiteyi ve Isparta’yı cazibe merkezi haline getirerek marka oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Kampüste yapılacak ve kamuoyunda uzun süredir tartışılan “yaşam merkezi” konusuna da değinen İbicioğlu, merkezin apart değil, Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) formatında yurt olacağının altını çizdi. SDÜ kampüsünü 24 saat yaşamın bulunduğu bir imkanlar bütünü haline getirmeyi planladıklarını dile getiren İbicioğlu, yürütülen her türlü çalışmanın yasal çerçeve dahilinde Isparta ve Türkiye’ye daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yapıldığını söyledi.

 

 

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...