Metrobüs yakında Isparta caddelerinde

22 Kasım 2013 15:44

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, SS 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaret etti. Başkan Günaydın, Çarşı-SDÜ arasında uygulamaya konacak olan metrobüs hattı ile ilgili olarak Özel Halk Otobüsleri ile Mercedes Benz firmasından alınacak olan körüklü otobüsün satışını yapacak olan firmanın Şehiriçi Otobüs-Kamu Satış Büyük Müşteri Danışmanı Kadir Tiftik arasındaki son görüşmeye katıldı.

Yapılan görüşmeler sonrasında18 metreuzunluğuna sahip körüklü otobüsün alınması için son karar verilirken, otobüsün en geç 15 güne kadar gelmesi ve hizmete sunulması planlandı. 

SS 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, firma ile yapılan görüşmelere katılan ve işlerini kolaylaştıran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederken, Mercedes Benz firması Danışmanı Kadir Tiftik ise, Isparta’nın böyle bir belediye başkanına sahip olmasının büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gerçekleştirilen görüşmeler ve anlaşmanın ardından yaptığı değerlendirmede, tüm araçları yenileme çalışması içerisine girildiğini, yılbaşına kadar 20 tane daha otobüsün geleceğini ve tüm araçların halk otobüslerince yenilenmiş olacağını söyledi. Isparta’nın teknik ve teknolojik imkânlara sahip son model otobüslere kavuşacağını aktaran Günaydın “Bu esnada Isparta ile üniversite hattımızda yoğunluk ve dolayısıyla sıkışmalar oluyor. Bunu da çözelim istedik. Bu verdiğimiz sözün dışında ilave bir çalışma oldu. Üniversite ile çarşı arasında özel bir hat kuruyoruz. Bunun için karayollarının gecikmesine karşın yan yolumuzda düzenlemeye gidiyoruz. Oradaki çalışmanın gecikmesi bizim çalışmalarımızı da aksatıyor. İster bitsin ister bitmesin biz kendi yolumuzu tamamlayacağız. Çünkü bugün körüklü otobüsümüzün alım işini bitirdik. Bu iş ile ilgili en yetkili isim de aramızda. Kısa zamanda işletmeye açacağız. Bu körüklü araç tek seferde 300 insanımızı getirip götürebiliyor. Bunun arkası gelecek. Birkaç destek daha yapmayı düşünüyoruz ve bu araçlarımızı metrobüs tarzında çalıştıracağız. Üniversiteli gençlerimize ve üniversitemize bunu müjde vermek istiyorum. Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sıkışık bir şekilde gidip gelmelerine gönlümüz razı değil. Bu araçlarımız da başta üniversitemiz olmak üzere Isparta’mıza hayırlı olsun diyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...