TARSİM, 3,5 milyon TL hasar ödemesi yaptı

22 Kasım 2013 15:46

Arım Sigortaları Havuzu bilgilendirme toplantısına katılmak üzere ilimize gelen TARSİM Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, 2013 yılı içinde 3.5 milyon TL’nin üzerinde hasar ödemesi yapıldığını bildirdi. Karakurt, önümüzdeki günlerde de 2 milyon TL’ye yakın hasar ödemesi yaparak üreticilerin mağduriyetlerinin giderileceğini açıkladı.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü ve TARSİM Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt sektör temsilcilerini bilgilendirmek üzere dün ilimize geldiler. Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret eden heyet ardından toplantı salonuna geçti.

EN ÇOK MEYVELERDE DOLU HASARINA ÖDEME YAPILDI

Toplantıda Isparta’da 2013 yılında ağırlıklı olarak elma ve diğer meyvelerde dolu hasarlarına dikkat çeken TARSİM Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, 2013 yılı içinde 3.5 milyon liranın üzerinde hasar ödemesi yapıldığını ve önümüzdeki günlerde de 2 milyon liraya yakın hasar ödemesi yapılarak üreticilerin mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

TARIMSAL ÜRETİM HASSAS BİR YAPIYA SAHİP

Gelişen dünyada ülkelerin her türlü alanda yarıştıklarını ifade eden Vali Yardımcısı Tahir Demir ise bu alanlardan en önemlisinin ekonominin lokomotifi olan tarımsal üretim olduğunu söyledi. Demir ayrıca; tarım sektörünün dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önem nedeniyle son derece hassas bir faaliyet sahası olarak kendine özgü bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

“TARIMSAL ÜRETİM YOKSA HAYAT DA YOKTUR”

Öte yandan tarım sigortası hakkında sunum yapan TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak da, ülkelerin beslenmesi, istihdam ve kalkınması için tarımın önemli stratejik bir sektör olduğunu belirterek; “Tarımsal üretim yoksa hayat ve gelecek de yoktur” dedi. Tören üreticilere temsili hasar çeklerinin verilmesiyle sona erdi.

Bu haber 942 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...