Karaağaç Mahallesi’nde altyapı ve asfalt çalışması başlatıldı

24 Kasım 2013 14:35

Isparta Belediyesi, yağışlarda etkilenen ve çevre esnafın dükkânlarını su basan Karaağaç Mahallesi Meydanlığında altyapı ve dayanıklı asfalt çalışması başlattı. Ekipler meydanlıkta ilginç bir manzarayla karşılaştı. Halkın isteği doğrultusunda Arnavut kaldırım taşları kaldırılırken, altından asfalt çıktı, bu da yetmedi bu sefer asfaltın kaldırılması için yapılan ön çalışmada, asfaltın altında bir kat daha döşenen ve döşenmesi 60 yıla yaklaştığı belirtilen kaldırım taşlarıyla karşılaşıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bu manzara karşısında, şehrin kırmızı koduna dikkat çekti. Karaağaç Mahallesi Meydanlığında bu günlerde Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce hummalı bir çalışma başlatıldı. Fen İşleri Müdürlüğü halkın isteği doğrultusunda meydanlıktaki Arnavut kaldırımları kaldırdı, ardından altından çıkan asfaltın kazıma işlemine başladı. Ancak bu sefer de altta bir kat daha yolun taş ile döşendiği ortaya çıktı. Bu taşları da kaldıracak olan ekiplerden sonra Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce başta yağmur suyu olmak üzere altyapı eksiklikleri giderilecek. Yine yolda doğalgaz hattı da geçirilecek.

Çalışmaları inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yolda şehrin kırmızı kodunun kaybolduğunu, dükkân ve evlere düzayak girilirken, kapıdan sonra bir basamak aşağıya inildiğini söyledi. Böyle olunca da dükkan ve evleri su bastığına dikkat çeken Başkan Günaydın, bugüne kadar yapılan çalışmaların hep popülizme dayalı çalışmalar olduğunu ifade etti. Geçmiş dönemde yapılan çalışmalarda yolda kat kat çalışmalar yapıldığını ancak hiçbir şekilde altyapısının düşünülmediğini aktaran Başkan Günaydın, “Yolumuzu ve yol üzerindeki dükkan ve evlerimizi su baskınlarından kurtaracağız. Yapacağımız çalışmalarla yolumuzu 70 yıl önceki koduna çevireceğiz” dedi.

Popülizm düşünülmeden hizmet edilmesi gerektiğine dikkat çeken Günaydın, “Yolumuzun altyapısını kökten düzeltiyoruz. Bu güne kadar bir şeyler yapılsın diye siyasiler üst üste yolda taş kaplama ve asfalt çalışması yapmış. Bundan sonra popülizm ve kandırma siyaseti yapılmayacak. Bugüne kadar yanlışları düzelterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.150 kmaltyapı ve dayanıklı asfalt çalışması gerçekleştirdik. Isparta’mız biblo gibi olacak” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1058 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...