Müzenin gül objesi tamamlandı

24 Kasım 2013 14:36

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 30 Ağustos 2013’te açılışı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nde gelinen son aşamayı anlattı. Müze üzerine monte edilen gül motiflerinin tamamlandığını ve müzenin düşey kısmının da tefrişatına başlanacağını dile getiren Günaydın, müzede 3 bin 500’e yakın objenin yer alacağını kaydetti.

Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin yatay ve düşey olarak planlandığını, yatay kısmının 30 Ağustos’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gül montajının da tamamlandığını aktardı. Dikkatli bir çalışma gerçekleştirdiklerini, gül objesinin Isparta’yı temsil eden 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu aktaran Günaydın, statik olarak rüzgar hesaplarının da yapıldığını söyledi.

Gül montajının tamamlanmasına karşın makas ve kafes sistemlerine ilave güçlendirmeler yapıldığını ifade eden Günaydın, “Müze ile bütünleşmiş bir gül objesi yapıldı ve Isparta’nın simgesi haline geldi” dedi.

Müzenin içerisinde 10 bin yıla ışık tutacak ve Türk tarihini yansıtacak 3 bin 500 civarında objenin bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, müzenin düşey kısmı olan kule bölümünde tamamen Isparta halılarının yer alacağını ve son katında da teleskopların bulunduğuna işaret etti.

Halı olarak sanatçı Ahmet Aksakal ve Çam Halı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükçam’ın halılarını bağışladıklarını belirten Başkan Günaydın, “Aradığımızdan daha fazlasını bize bağışladılar. Bu ay içerisinde bu objelerde yerlerini alacak. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” görüşünde bulundu.

Müzenin konusunda özel ve Türkiye’de tek olduğuna işaret eden Başkan Günaydın, “Isparta şehir değerleri açısından önemli bir yere kavuştu. Müzemizi şehrimizden ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden yüzlerce insan geziyor. Müzemizi Pazar günleri de açıyoruz. Isparta’mıza kazandırdığımız Türk tarihini anlatan bu eserler Isparta’mıza ve Türkiye Cumhuriyetimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...