ISTEM taşı Kırım yolunda

24 Kasım 2013 14:38

ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ve Beton Parke Üretim Tesisleri’nden üretilen ürünlerin yurtdışına ihracı devam ediyor. ISTEM son olarak Kırım’ın Yalta şehrinde yapılacak olan turistik bir otelin çevre düzenlemesi için bordür, kilit taşı, kaplama taşı ve yağmur oluğu gönderecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ISTEM’de kalitede en üst noktaya ulaşıldığını ve bunun karşılığında da ürünlerin yurtdışına ihraçlarının gerçekleştirildiğini söyledi. ISTEM taşlarının Türkmenistan’a kadar gönderildiğini, Libya, Irak ve İstanbul’un da sırada olduğunu belirten Başkan Günaydın, Kırım’ın Yalta şehrinde yapılacak olan turistik bir otel için 6 bin metretül bordür, 800 ton kilit taşı, bin200 metrekarekaplama taşı ve 3 bin metretül de yağmur oluğu gönderileceğini belirtti.

Üretimde kalitenin zirvesine ulaşınca ihraç etmenin daha da kolaylaştığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yurtdışından sürpriz taleplerinde geleceğine değindi.

ISTEM’i 14 milyon liralık bir borçla devraldıklarını hatırlatan Günaydın, “Bunun altından kalkıyoruz. Taşımıza Dünya’nın her tarafından talep var. İşimizi milimetrik yapıyoruz. Dünya standartlarına yaklaşmış bir fabrikayız. Bu fabrikamız için büyük mücadele verdik. Ek tesisleri kurmamıza rağmen talepleri yetiştiremiyoruz” dedi.

Taşın ocaktan toprak altından büyük bloklar halinde getirildiğine ve yarı oluşmuş granit taşı denilebileceğine dikkat çeken Başkan Günaydın, fabrikalarında işlenen taşın Dünya’da İtalya, Venezuella ve Isparta’da olduğuna işaret etti. ISTEM’de üretilen taşlar için ‘hor görülen bir taştı, şimdi de Dünya taşı haline geldi’ diyen Günaydın, Nünberg’te yapılan fuara katılmalarıyla birlikte taşlarının keşfedildiğini ve meşhur olduğunu aktardı.

Göreve geldiğinde taşın metrekaresini 12 liradan satamadıklarını ancak şu anda taşın metrekaresini 40-50 liraya sattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu dakikadan itibaren tesislerimizi bir bu kadar daha büyütmeyi düşünüyoruz. Ancak bunu büyütmeden önce mevcut rezervlerin durumunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor, aksi takdirde ek tesisler kurmanın anlamı olmaz” şeklinde konuştu.

ISTEM’den 78 personelin evine ekmek götürdüğünü ve işçilere verilen maaşların eşdeğer iş yapan özel sektörün üzerinde olduğunu kaydeden Günaydın, “İşçilerimiz yaptıkları çalışmaların karşılığında bunu hak ediyor” görüşünde bulundu.

 

 

 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...