“Bu film asla yayınlanmamalı”

15 Eylül 2012 13:49

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin tahrik unsuru taşıdığını ve asla yayınlanmaması gerektiğini belirterek; “Biz de Saadet Partisi ve millet olarak bu filmi çekeni, yayınlayanı, dinimize, kutsalımıza hakaret edenleri lanetliyoruz” dedi.

 İsrail asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile, tarafından çekilen ve Hz. Muhammed’e hakaretler içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı filme tepkiler çığ gibi büyüyor. Mısır, Libya, Sudan gibi ülkelerde halk sokağa dökülürken ülkemizde ise İstanbul ve Rize’de filme tepki mitingi düzenlendi. 

GENÇAY; “TEPKİSİZ BİR TOPLUM OLDUK”

Türkiye Cumhuriyeti’nin tamamına yakınının Müslüman olduğunu ve Kur’anı Kerim’in İslam  Dininin kutsal Kitabı, Hz. Muhammed (S.A.V)’inde bu dinin son Peygamberi olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, İslam’a ve Hz. Muhammed’e hakaret içeren filme karşı gerek ülke genelinde gerekse Isparta’da hiçbir tepki olmamasına dikkat çekerek; “Adeta tepkisiz bir toplum haline geldik veya getirildik. Kutsallarımıza saldırılsa bile tepki göstermez hale geldik” dedi.

“FİLMİ DE YAPIMCISINI DA LANETLİYORUZ”

Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gençay, Hz. Muhammed'e hakaret içeren Amerikan yapımı filme tepki gösterdi. Gençay, yaptığı açıklamada söz konusu filmin, Müslümanlara yapılan hakaretlerin son örneği olduğunu belirterek, filmin yapımcısının filmi provokatif amaçlı yaptığını itiraf ederek, filmi İsrail için yaptığını ve 100 İsrailli bağışçıdan 100 milyon dolar aldığını söylediğini ifade etti.

Tahrik unsuru taşıyan söz konusu filmin yayınlanmaması gerektiğini vurgulayan Gençay; Mısır, Libya ve diğer ülkelerde tepkilerin çığ gibi yükseldiğini vurguladı.

Gençay; “Biz de Saadet Partisi ve millet olarak bu filmi çekeni, yayınlayanı, dinimize, kutsalımıza hakaret edenleri lanetliyoruz” dedi.

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...