Isparta’daki yatırımcılar olmayan teşvikten rahatsız!

24 Kasım 2013 14:50

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek işadamlarının sorunlarını dinledi. Günaydın, yatırımcıların sürekli Isparta’ya verilmeyen teşvikten şikâyetçi olduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son dönemde esnaf ve yatırımcılara olan ziyaretlerini artırdı. Isparta’nın bel kemiği pozisyonunda bulunan yatırımcılara önem verdiğini dile getiren Günaydın, Isparta’nın fakir duruma düşürüldüğünü ve işsizliğin arttığına dikkat çekti.

“YATIRIMCILARIMIZ CİDDİ ANLAMDA RAHATSIZ”

Bu konuda siyasi otoritelerin konuya sahip çıkıp ilgili Bakanlığa götürmesi gerektiğini ifade eden Günaydın, “Ispartamıza 10 dolar bir komik bir rakamla teşvik verilmedi. Yakın bir tarihte sigorta teşviki de verilmedi. Organize Sanayi Bölgemize bir ziyarette bulunup işadamlarımızla görüşme yaptım. Yatırımcı arkadaşların en çok şikâyet ettiği konulardan biri bu. Örnek verdiler ve 250 bin TL elektrik faturası ödüyorlarsa teşvikle birlikte bunu yarı yarıya ödeyeceklerini ifade ettiler. Bütün bu teşvikleri komşu iller alırken Isparta alamıyor!” diye konuştu.

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...