Yalvaç Belediye Meclisi 2014 bütçesini onayladı

25 Kasım 2013 14:59

Yalvaç Belediyesi Meclisi Kasım ayı ikinci oturumunu 20 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleştirdi. Sekiz Meclis üyesinin katıldığı oturumda bütçe komisyonundan havale edilen 2014 yılı belediye bütçesi görüşülüp oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Tekin Bayram, çoğunluğun olduğu tespitinin ardından ikinci oturumu açtı. 4 Kasım Pazartesi akşamı yapılan Kasım ayı meclisi ilk oturumunda bütçeyi incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna gönderen üyeler, ikinci oturumdan önce Plan Bütçe Komisyonundan gelen 2014 yılı bütçesini inceleyip, oturumda Başkan ve Mali Hizmetleri Müdüründen ayrıntılı bilgi aldı.

Gelir ve gider dengesinin sağlandığı 2014 bütçesinde vergi gelirleri, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, iç borçlanma, Sosyal Güvenlik Kurumu ödemeleri, görev zararları, gayrimenkul büyük onarım giderleri, yedek ödenekler, personel giderleri gibi kalemler tek tek ele alınıp incelendikten sonra oturuma katılan üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Yine oturum sonrası meclis üyelerine bilgi veren başkan Tekin Bayram, Belediye Kademesinin yanında inşa edilen Opet’in tamamlanmak üzere olduğunu, tamamlandığında Opet’i belediyenin işleteceğini, şimdi işletilen Petrol Ofisini ise kiraya vereceklerini; Baka’dan alınan mali destekle Pansiyon ve Geleneksel yemek evi iç tefrişinin malzemelerinin geldiğini ve yerleştirildiğini; Osmanlı Hamamının restorasyonunda ön bölümde çalışmaların tamamlandığını; Kaş Mahallede de bir sanat evi restore ettiklerini; yeni Hayvan pazarı yerinde kamulaştırmaların son aşamaya geldiğini ve buraya en uygun proje olarak gördükleri Burdur belediyesi hayvan pazarının planını uygulayacaklarını; Yeni hastanenin tüm çevresindeki yolların asfaltlanmasının tamamlanmak üzere olduğunu, bu kapsamda Müderris mezarlığındaki 15 mezarın taşındığını ve buradan 2,5- 3 metrelik bir dolguyla yol yapılacağını; kent içindeki yollarda yol çizgilerinin boyanmasına başlandığını; Sümer Halı fabrikasının makinelerinin taşınmaya başlandığını, makineler kurulup çalışır hale geldiğinde de fabrikayı ihaleyle işletmek isteyene, bünyesinde Yalvaçlı işçi çalıştırmak şartıyla vereceklerini söyledi.

Başkan Tekin Bayram konuşmasının sonunda, “size bir müjde vereceğim” diyerek hep hayali olan Yalvaç Üniversitesi için ilk adımı attıklarını, Amerika’da yaşayan Yalvaçlı Doktor Türkan Atayalvaç’ın okulun binasını inşa edeceğini belirtti.

İkinci oturum, Aralık ayı meclis toplantısının 03 Aralık Salı günü saat 19:00’da yapılmasının kararlaştırılmasının ardından sona erdi.

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...