Yalvaç’a Pansiyon ve Geleneksel Yemek Evi hizmete açılıyor

25 Kasım 2013 14:59

Yalvaç Belediyesi tarafından birisi pansiyon bir diğeri de geleneksel yemek evi olarak kullanılmak üzere restore edilen iki tarihi evin işlevlerine uygun tefrişlerine başlandı. BAKA’dan sağlanan mali destek sonucu alınan malzemelerle evler döşendi.

Yalvaç Belediyesi tarafından ilçedeki turizmi canlandıracak ve yatırımcılara örnek teşkil edecek iki proje daha hayata geçiyor. Kaş Mahallede belediye tarafından satın alınan iki tarihi ev öncelikle restore edilerek yıkılıp yok olmasının önüne geçildi. Ardından koruma projelerinde sürdürülebilirliği sağlamada en önemli adım olan işlevlendirme konusunda Tarihi Kentler Birliği uzmanları ile bir çalışma yapan Yalvaç Belediyesi bu iki yapının, kentte büyük eksikliği hissedilen pansiyon ve geleneksel Yalvaç yemeklerinin sunulacağı bir lokanta olarak işlevlendirilmesine karar verildi.

Kaş Mahallede Engin Sokakta bulunan ve aynı sokağın iki ucunda çapraz bir şekilde konumlanan evlerden pansiyon olarak işlevlendirilenine, evin sahibinin isteği üzerine “Hacı Eyüp Evi Pansiyonu”; lokanta olarak işlevlendirilenine de “Geleneksel Yemek Evi” adı verildi.

İki tarihi ev için ikinci bir çalışma yapan Yalvaç Belediyesi söz konusu tarihi yapıların tefrişi projesi hazırlayarak, maliyetini karşılamak için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA) sundu. BAKA’dan mali yardım almaya hak kazan belediye iç döşemi için malzeme satın aldı.

Geçtiğimiz hafta gelen pansiyon ve geleneksel yemek evi malzemeleri tarihi evlere yerleştirildi. Evlerin tefrişinin kendileri tarafından yapılmasının çok önemli olduğunun belirten Başkan Tekin Bayram, malzemesiz işletmeye verilmesi halinde, tarihi dokusuna uygun olmayan malzeme ile döşenme tehlikesi ile karşı karşıya olabileceğini, şimdi bu çalışmalarla dokuya uygun olarak her şeyiyle işletmeye verilebileceğini, bu yaz başında da, kente gelen misafirlerin tarihi bir Yalvaç evinde konaklayıp, yine tarihi bir Yalvaç evinde geleneksel Yalvaç yemekleri yiyebileceklerini belirtti.

 

Bu haber 899 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...