Emniyet Müdürü Gürkan’dan Vali Oğuz’a veda ziyareti

15 Eylül 2012 13:52

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan Vali Memduh Oğuz’a veda ziyaretinde bulundu.

Son emniyet müdürleri kararnamesi ile Adana İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ederek helallik istedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ GÜRKAN; “HAKKINIZI HELAL EDİN, ALLAHAISMARLADIK”

Vali Memduh Oğuz’un şahsında bütün Ispartalılara ‘Allahaısmarladık, Hakkınızı Helal Edin’ demeye geldiğini ifade eden Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan; “Şu anda Isparta’dan ayrılmanın bir burukluğu var. Isparta emniyet müdürlüğü benim ilk görev yerim olması münasebetiyle bundan sonraki hayatımda her zaman ayrı bir yeri olacaktır. Burada güzel diyaloglarımız oldu, Sayın Valimizin destekleriyle de emniyet alanında sosyal sorumluluk projeleriyle birlikte çalışmalar yaptık. Bu doğrultuda en büyük destekçimiz olan Sayın Valimize hem teşkilatım adına hem de kendi adıma şükranlarımı arz ederken ona Isparta adına Allahaısmarladık demeye ve helallik dilemeye geldim” dedi.

VALİ OĞUZ; “ÖNEMLİ OLAN BİR BİRİNDEN MEMNUN AYRILMAKTIR”  

Dünyada yaşanan ayrılıkların geçici bir ayrılık olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise; Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Vali Oğuz konuşmasında; “Dünyadaki ayrılıklar geçici ayrılıklardır. İnsanlar bunu bir kural olarak bilirlerse, hem birlikte görev yaptığı arkadaşlarına hem de hizmet verdiği insanlara karşı daha duyarlı davranırlar. Bu cümleden baktığımızda emniyet müdürü arkadaşımız, kardeşimiz Ahmet Zeki Gürkan Bey bu telakkiyle çalıştı.

Halkımızın güzel bir sözü var; ‘Mahkeme kadıya mülk değildir’ diye. Yani herkes bir gün bulunduğu pozisyondan ayrılacak. Önemli olan bir birinden memnun ayrılmaktır.  

Bizim aramızdaki münasebette vali emniyet müdürünün münasebetinin ötesinde bir uhuvvet münasebeti, bir kardeşlik münasebeti olmuştur. Esas itibariyle devletimizin, milletimizin bizlere verdiği rütbeler izafidir. Mekânda şeref yoktur, orada oturan mekânı şereflendirir. Buradan hareketle önceliğimiz insanlıktır, çünkü milletimize beraberce hizmet ediyoruz. Dolayısıyla bu görevi başarıyla yürüten kardeşimize Isparta Emniyet Müdürlüğü bir izzet kazandırmıştır. Yani burada güzel vazife yaptı, hem millet memnun oldu hem biz memnun olduk.

Bir Ispartalı Adana’ya gittiğinde diyecek ki buradaki müdür bizim müdürümüz… Bu çok güzel bir kavram… Ahmet Zeki Gürkan Bey buradan böyle gitmiştir, buradan böyle ayrılmıştır.

VALİ OĞUZ; “KARDEŞİMİZE ALLAH YOL AÇIKLIĞI VERSİN”

Ben Isparta Valisi olarak vilayetim adına kendisine hem hakkımız helal ediyoruz, hem de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Yeni görev yerinde de Aşık Veysel’in sazı için söylediği ‘Ben babamı, sen ustanı unutma’ sözünde olduğu gibi Isparta’yı unutmamasını istiyoruz, zaten vefa da onu gerektirir. Buranın bir ilim şehri olduğunu unutmamak lazım, o nedenle Isparta’nın manevi havasıyla bağını kopartmamak lazım.

Son söz olarak bir not koyalım dersek çok başarılı bir görev tamamlandı.  Bu başarıda Ahmet Beyin ailesinin de çok önemli bir payı var, bu gelişmede, bu terfide eşinin ve çocuklarının vermiş olduğu moral desteğin önemli katkısı olmuştur.

Kardeşimize Allah yol açıklığı versin” dedi.

           

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...