‘’31 Mart’ta Türkiye’de ve Isparta’da demokrasinin bayrağını dalgalandıracağız”

25 Kasım 2013 15:25

2014 yerel seçimlerinin iddialı partilerinden olan CHP, hafta sonunu aday tanıtım toplantısıyla geçirdi. Toplantıya katılım oldukça geniş oldu. Coşku içinde gerçekleştirilen toplantıda konuşmacıların hepsi tek bir fikirde buluştu: ‘’ 31 Mart’ta Isparta’nın ve Türkiye’de demokrasinin bayrağını dalgalandıracağız.’’

CHP, 2014 yerel seçimlerinde yarışacağı Belediye Başkan Adayları, İl Genel Meclis Adayları ve Belediye Meclis Adaylarını dün düzenlediği geniş katılımlı toplantıyla kamuoyuna tanıttı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Genel Merkez Yöneticileri, komşu İl Milletvekilleri, komşu İl Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

‘’CHP ŞAHA KALKMAK ÜZERE’’

Toplantının açış konuşmasını CHP İl Başkanı Vedat Şenol yaptı. Şenol, Isparta gerçekten şaha kalkmak üzere olduklarını belirterek ‘’Önümüzdeki dönem zor ve meşakkatli bir dönem olacak. Şimdiye kadar hazırlıklarımızı ve yığınaklarımızı yaptık. Aralık sonuna kadar da mevzilere geçmiş olacağız. YSK’ya göre de seçim çalışmalarımızı 1 Ocak itibariyle aktif hale getireceğiz. Artık yerel iktidar CHP’ye geliyor. Yerel iktidarı almak demek genel siyasi iktidara koşarak gitmek demektir. Belediye seçimleri o kadar önemli ki, belediyeyi alan, iktidarı alıyor.  Isparta il ve ilçe örgütleri olarak bu seçime hazırız. Isparta Belediyesi’ni alma sözü veriyoruz. Sadece merkezi değil Keçiborlu, Aksu ve Yenişarbademli’yi tekrar elimizde tutarak, 3-4 ilçeyi daha almak istiyoruz. Kaliteli, nitelikli arkadaşlarımız bu göreve talip oldular. Daha önce aday çıkarma noktasında sıkıntı yaşarken şimdi her yerde adayımız var’’ dedi.

‘’SOL AÇIK, YOL AÇIK HAYDİ KADINLAR’’

Öte yandan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Leyla Güzelcan kadınlara önemli bir mesaj verdi. Güzelcan, ‘’Yerel seçimler için yola çıktık. Kadınlar olmadan seçimi kazanmak mümkün değildir. Birbirimize inanır ve güvenirsek bunu başaracağız. Sol açık, yol açık, haydi kadınlar siyasete’’ dedi.

KADINLARIN ESARETİNİ, KADINLARIN CESARETİ KURTARACAK

Diğer taraftan Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi İlkay Budak, Isparta’nın hak ettiği sosyal belediyecilik anlayışına CHP ile kavuşacağını bildirdi. Budak, ‘’Emeğimiz var, sözümüzde olacak diyoruz.  Ülkemizde artık bir uyanış ve bir direniş başladı. Diyoruz ki, kadınların esaretini, kadınların cesareti kurtaracak. Yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Tüm ev ve işyerlerine gideceğiz’’ diye konuştu.

ANTALYA, ISPARTA VE BURDUR’U CHP KAZANACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Lütfü Çakmakçı hocanın kendisi için özel bir insan olduğunu söyledi. Kendisi Rektör yardımcısı iken Çakmakçı’nın SDÜ’nün rektörü olduğunu ifade eden Akaydın, ‘’O zamanlara biz eski rektörler üniversitelerin şanlı yılları diyoruz. Çünkü gerici eğitime yol vermeyen, kapı açmayandı o zamanki rektörler. Bu bakımdan Sayın Çakmakçı’nın kıdemli rektörler ailesinde çok önemli yeri vardır. Isparta, Burdur ve Antalya’nın belediye başkanlıklarını CHP kazanacak gibi gözüküyor. Buna yürekten inanıyorum’’ diye konuştu.

31 MART’TA ISPARTA’NIN VE DEMOKRASİNİN BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ

Genel Merkez Parti Meclis Üyesi Emel Yıldırım da bugün yerel iktidar yürüyüşünün ilk adımını attıklarını açıkladı. Gelecek 4 ayı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini dile getiren Yıldırım, ‘’Ülkemiz tarihinin en ağır ideolojik saldırı karşısında. Bu seçim Atatürk’e ve laik Cumhuriyete sahip çıkma seçimidir. Bu seçim Türkiye’nin kaderini belirleme seçimidir. Sağcı, solcu demeyeceğiz hepimiz AKP karşısında demokratik cepheyi oluşturacağız ve yerel iktidarı kazanacağız. 31 Mart’ta Isparta ve Türkiye’de demokrasinin bayrağını dalgalandıracağız’’ dedi.

İKTİDARA DERS VEREN İLK CUMHURİYET MİTİNGİ ISPARTA’DA YAPILDI

Bu arada Antalya Milletvekili Gürkut Acar, önemli bir hatırlatma yaptı. Acar, ‘’Bugün burada tarihin akışını değiştirecek yeni bir dönem açılması konusunda bir adım atıyoruz. Bu iktidara dersini veren Cumhuriyet mitinglerinin ilki Isparta’da yapıldı. Isparta, bir işarettir. Isparta, Türkiye’nin en önemli siyaset kanaat noktalarından birisidir. Süleyman Demirel bir Ispartalı olarak Türk siyasi tarihine imzasını atmıştır’’ diye konuştu.

O ZAMAN HADİ GARİ

Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de toplantıya katılanları coşturdu. Öner, ‘’Türkiye’de ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için hazır mıyız? Türkiye Cumhuriyeti’ni tabelalardan silmek isteyenleri, silmek için hazır mıyız? Isparta’ya Çakmakçı hoca yakışır mı? İlçelerde gösterilen adaylarımız kendilerine güveniyor mu? Daha çok belediye başkanı, meclis üyeleri seçecek miyiz? Isparta için Türkiye için hazır mıyız? O zaman hadi gari’’ dedi.

DONANIMLI OLMALIYIZ

Isparta Denetmen Milletvekili Mustafa Moroğlu, Isparta’da sosyal demokrat bir iktidarı gerçekleştirmek için iyi bir mücadele verildiğini söyledi. Moroğlu, ‘’Çalışkan il ve ilçe örgütlerimiz var. 2 yıldır bu mücadelede kazanma inancınızı gözlerinizde gördüm. Ama donanımlı olmamız lazım. Donanımlı olacağız. Partimizin önde gelenlerinin söylediklerini sokak sokak anlatacağız’’ dedi.

ÖDEVİNİ AÇIKLADI

Konuşmaların ardından CHP Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, katılımcılara seslendi. Çakmakçı, konuşmasında misyonunu, görevini ve yeni ödevini açıkladı. Tüm Ispartalı ve Isparta’da yaşayan herkesin düşledikleri ve yaşamayı arzuladıkları huzur dolu daha iyi daha güzel, daha zengin bir kente sahip olmak için çalışacaklarını ifade eden Çakmakçı, ‘’Çünkü siz, biz, birlikte daha iyisini yapabiliriz ve yapacağız. Bu bizim, hedefimiz, vizyonumuz, yol haritamız ve yeni ödevimiz’’ dedi. Her zaman ilkelerinin bulunduğunu belirten Çakmakçı, şunları söyledi: ‘’Bir işe kalkıştığınızda, bir işi sürdürdüğünüzde, hepsinden önemlisi yaşadıkça ilkeleriniz olmalı. Benim ilkelerim var. Benim her zaman ilkelerim oldu. Her zaman hemşeri memnuniyetini en ön planda tutacağım. Ben hiçbir zaman komşularıma mahcup olmam.

GÜNÜ KURTARMAK İÇİN YOLA ÇIKMADIM

Ben günü kurtarmak için yola çıkmadım. Siyasi manevralar için ne ismimi, ne kentimi harcarım. Dolayısıyla ne olursa olsun, sadece bugünü değil, yarını değil, önümüzdeki 5 yılı değil, bu şehrin her gününü düşünerek planlı ve sürdürebilir kentleşmeden asla vazgeçmeyeceğim. Bu şehrin asıl sahipleri bizleriz, şehrinizle ilgili kararlardan, imzalardan, planlardan her zaman haberdar olacaksınız.’’

ISPARTA’YI DAHA İLERİ GÖTÜRMEK İSTİYORUM

Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin konuştu. Keskin, Isparta’yı çok önemsediğini belirterek kısaca şunları söyledi: ‘’Sayın Çakmakçı’yı dinlerken sosyal demokrat bir kişinin belediyecilik anlayışıyla, yıllardır Türkiye’de yerel yönetimleri tepesinde bulan sağ siyaset anlayışlarının farkını bir kez daha somutta saptama şansı elde ettim.   CHP, bu yerel seçimleri kazandığında Isparta kültürüyle, tarihiyle ve ovasıyla ülkemizin pırıl, pırıl kentlerinden birisi olacaktır. Böyle bir adayı bulup çıkardıkları için il örgütüne yürekten teşekkür ediyorum.’’

HEP BİRLİKTE POZ VERDİLER

Konuşmaların ardından tüm adaylar sahneye çıkarak gövde gösterisinde bulundu ve kameralara poz verdiler.

Bu haber 921 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...