TGB’den Paravan Eylemi

26 Kasım 2013 15:44

Isparta Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Pansiyonu’nda kız ve erkek öğrencilerin aynı salonda yemek yemesini engelleyen uygulamaya TGB üyeleri tepki gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan TGB üyeleri slogan atarak uygulamayı protesto ederek, Milli Eğitim Müdürlüğü ile aralarına ‘paravan’ çektiler.

TGB İl Başkanı Ali Ufuk Özalp, açıklamasında “Burada basın açıklamasını Ahmet Melih Doğan Lisesi’ndeki uygulamanın, Altı İlke’den Laiklik ilkesi ve Devrim Kanunları’ndan olan Tevhid-i Tedrisat kanununu ihlal edilmesi sonucu olarak gerekli gördük. Bu açıklamamız sadece tepkimizi dile getirmeyi içermiyor, aynı zamanda bu uygulamanın dile getirilmesinin bile ortadan kaldırılacağı bir ortamı yaratma mücadelesini içeriyor” dedi.

Özalp, “Burada da gördüğünüz gibi kızlı-erkekli basın açıklaması yapıyoruz, beraber yemek yiyoruz ve aynı sınıflarda eğitim görüyoruz. Hayatın her alanında birlikte yaşıyoruz. Bizim aklımızda kız-erkek ayrımı hiçbir zaman yoktur ve olamaz. Çünkü bizleri ayıran ortaçağın karanlık duvarları yoktur, bizi birleştiren eşitliğin ve özgürlüğün simgesi olan aydınlanma meşalesi vardır. Bu meşalenin ilk kıvılcımı ise 91 yıl önce Ulusal Kurtuluş Savaşımızda; erkeğimiz ile kol kola-omuz omuza mücadele veren kadınımız, anamız, bacımız yakmıştır. Bu meşale kulluktan-yurttaşlığa çıkan halkın meşalesidir, bu meşale akılcı-bilimsel-çağdaş-bağımsız Türkiye’nin meşalesidir ve bu meşale bize Mustafa Kemal’den emanettir” ifadelerini kullandı.

‘Cemaate Geçit Yok Aydınlık Türkiye, Atatürk Gençliği Görev Başında” gibi sloganların atıldığı eylemde konuşan Özalp, “Gericiler; işte bu meşaleden korkmakta ve araya duvarlar çekmeye çalışmaktadır. Fakat bu duvarlar bize vız gelir, Ortaçağ zihniyetinin ürünü olan nerede bir duvar, nerede bir barikat varsa yıkılır ve aydınlığa kavuşulur. Emperyalizmin bu ülkede ördüğü duvarları yıllar önce yıktık, yine yıkarız. Korku duvarlarını yıktık; umut olduk, barikatları yıktık; cesaret olduk, Silivri duvarlarını üst üste titrettik; iktidarı salladık ve hala sallanmakta, az kaldı yıkılmasına, hem de kadın-erkek yıkmaya! Bizler okullarımızda, üniversitelerde eşitliğe aykırı, özgürlüğü kısıtlayan, gerici uygulamalara karşı mücadele edeceğiz, izin vermeyeceğiz. Bu yanlış uygulamanın son bulması için başta okul müdürünü ve olayla daha yakında ilgilenmesi için il milli eğitim müdürünü göreve çağırıyoruz” dedi.

 

 

 

Bu haber 874 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...