“Kimseyi işaret etmedim”

26 Kasım 2013 15:48

AKP’de temayül yoklamasının ardından kamuoyunda “Şu isimlere oy verilecek” şeklinde baskı yapıldığı yönündeki iddialara açıklama getiren Milletvekili Recep Özel, “Ben kimseyi işaret etmedim. 14 aday adayı arkadaşımızın hepsi birbirinden kıymetli. Hepsinin artısı da var eksisi de var. Isparta halkı kimi istiyorsa ve biz burada en çok oyu kiminle alacaksak o bizim adayımız olacak” dedi.

2014 yerel seçimlerinde yarışacağı adayı henüz belirlemeyen AK Parti’de bazı iddialar gündemi meşgul etmeye başladı. Özellikle temayül yoklamasının ardından gündeme gelen “Üyelere bazı isimlere oy verilmesi yönünde baskı yapıldı, teşvik edildi” yönündeki iddialar üzerine değerlendirmede bulunan AK Parti Milletvekili Recep Özel, kimseyi işaret etmediğini ancak aday konusunda kendi görüşlerini merkeze bildirdiğini ifade etti. 2014 yerel seçimlerini çok önemsediklerini ve gösterecekleri adayın halka en ufak zarar vermeyeceğini dile getiren Özel, şu açıklamada bulundu:

“2009’da VERİLEN UYARIYI ANLADIK”

“Bizde aday belirleme süreci belli kriterleri ve yöntemleri olan bir süreç. Aday adayı müracaatları bitti. Aday adayları tanıtımı yaptık. AK Parti çok geniş katılımlı bir toplantıyı yaptı. 2009’da ve sonrasında verilen uyarıyı ‘biz anladık’ diyoruz. Ancak AK Parti bir dönemde hizmet edemez. Biz adayımızla Isparta’ya belediyeciliği uzun yıllar kazandırmak hedefindeyiz. Isparta Belediyesi’nin kum torbasına benzetelim istemiyorum.

“ADAYLARIMIZIN ARTILARI DA VAR EKSİLERİ DE”

Ben kimseyi işaret etmedim. 14 aday adayı arkadaşımızın hepsi birbirinden kıymetli. Hepsinin artısı da var eksisi de var. Isparta halkı kimi istiyorsa ve biz burada en çok oyu kimle alacaksak o bizim adayımız olacak. 22 seçim bölgesinde seçimi alarak genel iktidarla yereli birleştirmek istiyoruz. Bizim bir elimiz boş. Belediye de bizde olsa yapılacak olan çok iş var.

“ADAY KONUSUNDA KENDİ

GÖRÜŞLERİMİ MERKEZE BİLDİRDİM”

Ben kendi görüşlerimi merkeze bildiririm. Onlar da temayül ve diğer araştırmaları yapıyorlar. En son 10 kişilik bir üst kurul var. Başbakanın liderliğinde bu kurul karar verecek. Çok doğru kanallardan bilgi gidecek, en doğru karar çıkacak. 2014 ‘de yapılacak seçimi çok önemsiyoruz. Uyanık bir Belediye Başkanımız olsun istiyoruz.

“GÖSTERECEĞİMİZ ADAY HALKA

EN UFAK ZARAR VERMEYECEK”

2011’de her yerde birinci parti çıktık. Bu seçimlerde de 22 belediyeyi kazanacağız. Bu dönem seçtiğimiz bir belediye başkanı halkımıza en ufak bir zarar vermeyecek. Zarar verecek hiçbir icraatın altında imzası olmayacak. Bu dönem kontrolünü çok ciddi anlamda yapacağız. Bu dairede hizmet üretecekler.” 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...