Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Kurulunu yaptı

26 Kasım 2013 15:49

Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Suat Tanyeri, hafta sonu gerçekleştirdikleri 5. Olağan Genel Kurul’da tek listeyle girdiği seçimde yeniden güven tazeledi. Tanyeri, burada yaptığı açıklamada “Bazı yandaş sendikaların yaptığı sendikacılık anlayışı ile değil memurların sendikal haklarının alınması konusunda gerçek anlamda sendikacılık yapmak en büyük amacımız” dedi.

Türk Yerel Hizmet-Sen Isparta şubesi, hafta sonu 5. Olağan Genel Kurul’unu gerçekleştirildi. Seçime tek listeyle giren mevcut Başkan Suat Tanyeri yeniden başkan oldu. Sıcak bir havada gerçekleştirilen kurulda, Tanyeri önemli mesajlar verdi.

GERÇEK ANLAMDA SENDİKACILIK

YAPMAK EN BÜYÜK AMACIMIZ

Memurların sendikal haklarını alabilmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Tanyeri, “Amacımız; Tüm memurlarımızın geçim standartlarının yüksek olması için çaba sarf etmektir. Kamu görevlilerini sendikal haklarını özgürce kullanmaları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, hizmet verimliliğinin artırılması ve yönetime katılımın sağlanması, milli birliğin ve milli kimliğin yok edilmesine, yapılan saldırılara dur demek, memurlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda görev yapmaları için çaba sarf ederek, bölücü örgütlerle ve dış güçlerle işbirliği içerisinde bulunan, ülkemizi her zaman zor durumda bırakanlara karşı güçlü duruş sergilemek için, bazı yandaş sendikaların yaptığı sendikacılık anlayışı ile değil memurların sendikal haklarının alınması konusunda gerçek anlamda sendikacılık yapmak en büyük amacımızdır” dedi.

“MEMURLARIN ARASINDA AYRIM YAPILMAMALI!”

Öte yandan memurlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini ifade eden Tanyeri, “Kamu çalışanlarımızın tüm yurt sathında olduğu gibi bizlerde Isparta ve Burdur illerimizde örgütlenme hakkımızı kullanıp, şubemizi oluşturarak sendikal hareketin içerisinde yerimizi aldık. Yolumuzun çok uzun, zor ve kolay olmayacağını biliyoruz. Ama tüm zorluklara rağmen birlik ve beraberliğimizi bozmayacağımızdan eminim. Belediye, Özel idare ve Afat İl Müdürlüklerinde çalışan memurlarımız, ekonomik ve sosyal açıdan yıllardır erozyona uğratılmış, kaderleri hükümetlerin ve bazı belediye başkanlarının insafına terk edilmiş, tamamına yakını açlık sınırının altında maaş alan ve horlanan bir kesim haline getirilmiştir.

Devlet Memurları kanunu ve Anayasamızda ‘memurlar arasında ayrım yapılamaz ve maaşları peşin ödenir’ hükmüne uyulmasını, sosyal hukuk devletini yönetme yetkisini elinde bulunduran yetkililerden istiyoruz. Bunun için;

- Belediyelerde çalışan memurlarında maaşları diğer Kamu kurumlarında çalışan memurlar gibi genel bütçeden ödenmesi sağlanmalıdır.

- Genel bütçeden ödenmesi mümkün olmazsa, belediyelerin iller bankasından gelen paylarından personel giderleri adı altında aktarılmasının sağlanması ve bu paranın başka amaçlarla kullanılmasının engellenmesi zorunlu olmalıdır” diye konuştu.

“BARIŞMIYORUM!”

Son olarak sosyal bir mesaj da veren Tanyeri, “Barış gelecek diye, Türk Bayrağını açtırmayanlarla,

Barış gelecek diye, TC’yi kaldıranlarla,

Barış gelecek diye, Türküm demeyi engelleyenlerle,

Barış gelecek diye, Atatürk'ü anayasadan çıkaranlarla,

Barış gelecek diye, Türkiye’nin adını değiştirmek isteyenlerle,

Barış gelecek diye, Milli Bayramları engellemeye çalışanlarla,

Barış gelecek diye, Türk Ordusunu zindana atanlarla

Barış Gelecek diye, Vatanı yabancılara satanlarla

Barış Gelecek diye, Teröristlerle masaya oturanlarla barışmak istemiyorum!” şeklinde konuştu.

TEK LİSTEYLE GÜVEN TAZELEDİ

Tek listeyle seçime giden Tanyeri, yeniden güven tazeledi. Buna göre Türk Yerel Hizmet-Sen’in Yönetim Kurulu şu şekilde oluşuyor:

YÖNETİM KURULU (ASİL)

Suat Tanyeri

Ziya Ersoy

Vedat Kaya

Rafet Çankaya

Nuri Kılınç

Bekir Onurlu

Osman Kanal

 

DENETİM KURULU (ASİL)

Kadir Bakbak

Ahmet Kaya

Ahmet Topal

 

DİSİPLİN KURULU (ASİL)

Osman Özkan

Sabri Yılmaz

Hüseyin Tarhan

 

ÜST KURUL DELEGELERİ

Suat Tanyeri

Ziya Ersoy

Vedat Kaya

Rafet Çankaya

Hasan Arıtürk

Kadir Bakbak

Hüseyin Tarhan

 

Bu haber 961 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...