‘’Günaydın’la yarışmayı arzu etmezdik’’

26 Kasım 2013 15:51

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la siyasetten öte bir ilişkilerinin olduğunu açıkladı. Bu anlamda yerel seçimlerde asıl rakiplerinin AKP olduğunu ifade eden Şenol, ‘’Yusuf Beyin bu seçimde yarışmasını arzu etmezdik. Zaten ailesi de istemiyordu ancak Bahçeli’nin emriyle aday oldu’’ dedi.

2014 yerel seçimleri yaklaşırken MHP ile CHP arasında sıcak bir yakınlaşma oldu. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a  bir gazetecinin‘’CHP sizi rakip olarak görmüyor’’ söylemine ‘’Onlar dostumuz olduğu için bunu söylemiştir’’ yorumunda bulunmuştu. Bunun üzerine CHP İl Başkanı Vedat Şenol da aynı yorumu destekler bir açıklamada bulundu.

‘’KEŞKE KARŞIMIZDA OLMASAYDI’’

Günaydın’la bir dostluklarının bulunduğunu belirten Şenol, ‘’Yusuf Bey gerçekten bizim dostumuz. Yusuf Beyle olan ilişkimiz partiden öte. Yusuf Beyin bu seçimde yarışmasını arzu etmezdik. Zaten ailesi de istemiyordu. Ama Genel Başkanın emriyle aday oldu. Biz Yusuf Beyin yıpranmasını da istemeyiz. Ama yerel seçim çalışmalarında belediye uygulamaları muhakkak eleştirilecek. Kendisi kişisel dostumuzdur. Ama ülke çapında CHP’nin rakibi AKP’dir’’ dedi.

SEVİYORUZ AMA SİYASET İŞTE ELEŞTİRECEĞİZ DE

Günaydın’ı sevdiklerini ancak siyaset arenasında da karşı karşıya oldukları için eleştirilere açık olması gerektiğini ifade eden Şenol, ‘’Belediye icraatlarında adayımız Çakmakçı üslubunu çizdi. Eksikleri ve yanlışları vurgulayacak. Örneğin ITKM’deki eksiklikler 3 dönem Belediye Başkanını ilgilendiren bir durum. Burada herkesin sorumluluğu var. Aynı şekilde Yusuf Beyin de sorumluluğu var. Bunlar zaman zaman gündeme gelecek. Kendisini sever ve sayarız. Ama kader diyelim kendisini aday durumuna getirdi. Eleştirileri olgunlukla karşılamak zorundadır. Siyaset böyle. Bizi ve bizim adayımızı da eleştirecekler. Önemli olan mücadeleyi bel altı vurmadan yapmak. Bizim siyaset anlayışımız pozitif. AKP’nin adaylarına da öyle yaklaşacağız. Seviyeli ve pozitif bir siyaset yapacağız ama yanlışları da vurgulayacağız’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...