“Isparta’nın kurtuluşu oldu”

26 Kasım 2013 15:53

Isparta-Antalya-Burdur’u kapsayan ve şehrin gelecek planlamasında önemli rol oynayan 1/100.000 Ölçekli yeni Çevre Düzeni Planımız, yeterli olmadığı gerekçesiyle AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle iptal ettirilmişti. Durumu değerlendiren ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha saldırgan bir strateji izleyeceklerini bildirdi.

İlimizin yeni 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, şehrin büyümesine gerektiği gibi ışık tutmadığı gerekçesiyle askı süresinin son günlerinde AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle iptal ettirilmişti. Planın iptal edilmesinin ardından deyim yerindeyse “Oh” çekmiştik. Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, iptal edilen planla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

YENİ PLANLAMADA ISPARTA’YI 400

BİN NÜFUS OLARAK ÖNGÖRÜYORUZ

2025 yılında Isparta Merkez İlçe’nin nüfusunun 400 bin olacağını öngörerek planlama yaptıklarını anlatan Başdeğirmen, yeni sanayi hamlesini de açıkladı. Başdeğirmen, “Çevre illerle çok iyi bir kontak kuracağız. Konya ile başladık. Denizli ve Afyon’a da gideceğiz. Yurt dışı hamlelerimiz de artarak devam edecek” dedi. Planın iptal edilmesini “Isparta’nın kurtuluşu” olarak nitelendiren Başdeğirmen, “Daha saldırgan bir strateji izleyeceğiz” diye konuştu.

“İPTAL EDİLMESEYDİ ÇOK BÜYÜK

SIKINTILAR YAŞARDIK”

1/ 100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının iptal edilmemesi durumunda çok büyük sıkıntılar yaşayabileceklerini bildiren Başdeğirmen, “Gelişme ve büyüme açısından çok zorluk çekerdik. Çevre Yolu yapamazdık. Üniversite gelişemezdi. Bölünmüş duble yollar olmazdı. Yüksek Nitelikli Hızlı Tren olmazdı. Tarım ve hayvancılık yatırımları olmazdı” şeklinde konuştu.

270 BİN DÜŞÜNÜLMÜŞ

BİZ 400 BİN BEKLİYORUZ

Planda Merkez İlçe nüfusunun 2025 yılında 270 bin olarak düşünüldüğünü bunun çok yanlış olduğunu ileri süren Başdeğirmen, “Bu yanlıştır. Hep savunduk. Elimizdeki veriler, göstergeler bize işaret ediyor ki Merkez İlçe’nin nüfusu 2025 yılında 400 bin olacak. Büyüme planları da buna paralel olmalıdır. Çevre Planı da bu bilgiler doğrultusundan yeniden oluşturulacaktır” diye konuştu.

Bu haber 808 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...