Kırsal yaşam kalitesi, şehir yaşam kalitesine yaklaştırılacak

26 Kasım 2013 15:55

Isparta’daki kırsal alandaki yaşam kalitesini, şehirdeki yaşam kalitesine yaklaştırmak amacıyla dün Valilikte ‘Isparta’nın Kırsal Kalkınma Planı’ konulu bir toplantı düzenlendi. Vali Vahdettin Özkan, tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektörün bu çalışmada yer alacağını ifade ederek, “Isparta’da kırsal kalkınmayla ilgili farkındalık oluşturmak amacındayız” dedi.

 Vali Vahdettin Özkan, yeni bir çalışmaya daha imza attı. Isparta’nın Kırsal Kalkınma Planı’nı hazırlayan yeni çalışma için dün Valilik Göl Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Özkan’ın yanı sıra Vali Yardımcıları, kamu kurum, kuruluş ve meslek örgütleri ile özel sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda Isparta’nın kırsal yaşam kalitesinin, şehir yaşam kalitesine yaklaştırılması amacıyla yapılacak çalışmalar ele alındı.

ÇOK FAZLA PLAN HEDEFLERİN KARIŞMASINA NEDEN OLABİLİR

Toplantıda konuşan Vali Vahdettin Özkan, sürekli program ve plan yapmanın çok fazla belge üretilmesi ve bilgi kirliliğine yol açabileceğini belirterek, bazen de yıllık hedeflerin birbirine karışmasına neden olabileceğine dikkat çekti. Isparta Kırsal Kalkınma Planı’nın esasen oturtulacağı zeminin herkes tarafından ihtiyaç duyulan bir zemin olacağını ifade eden Vali Özkan şunları söyledi:

Bu anlamda sadece kamu kurumları açısından değil, özel sektöre de uzun vadede nitelik arz etmesi önemli. Bunlarla birlikte var olan, üretilen kalkınma planları başta olmak üzere, bölge, çevre, bakanlıkların planları, hükümet düzeyinde orta vadeli mali program, bütün bunlar bizim Kırsal Kalkınma Planı’nda besleneceği, girdi olarak kullanacağız, referans ve bazen de yerelde bunların altını dolduracak bir belge hüviyetini kazanacak. Bu yönüyle bizim temel referans belgelerden birisi ulusal kırsal kalkınma stratejisi bakanlar kurulu tasarrufu olarak zaten üretildi. İkinci adımı olarak yine bakanlar kurulu tasarrufu olarak ulusal kırsal kalkınma planını da var. Bu belki de bizim teorik olarak birinci derecede referans alacağımız dokümanlar olacaktır.  

FARKINDALIK YARATMAK AMACINDAYIZ

Ama Isparta’ya ilişkin Kırsal Kalkınma Planı hem bunların içini dolduracak, hem de Isparta’ya has, belki burada sayılmayan, gündeme getirilip, bir stratejik amaç değil ama, bir öncelik, bir tedbir, faaliyet ve eksende geliştirilecek projeler olarak her kurum ve kuruluş ile özel sektörümüzün önerileri olacaktır. Bütün kurumların böyle önemli ve anlamlı Isparta’nın 5-10 yılını, özellikle kırsal alandaki yaşam kalitesini, şehirdeki yaşam kalitesine yaklaştırma amacıyla yapılan bu Kırsal Kalkınma Planı’yla ilgili bir farkındalık oluşturmak amacındayız.

GRUPLAR OLUŞTURULACAK

Konuyla ilgili çekirdek grup, tematik çalışma grupları ve koordinasyon grupları oluşturulacak. Her birimiz bütün imkânımızı, beklentimizi, tıkanma noktalarımızı mutlaka ilgili ve doğru çalışma gruplarına aktarmamız gerekir. Üniversitemizin işin içinde olması bizim çalışmamız açısından önemli bir katkı. Aynı zamanda biz sadece kamu kurumlarıyla bunu yapmıyoruz. Her mesleğin bir meslek kuruluşu var. Onları da bu çalışmaya dâhil ediyoruz.”

Vali Özkan’ın konuşmasından sonra toplantı katılımcıların önerileriyle devam etti.

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...