“Doğalgaz’a geçtik diye eski sistemi iptal ettirmeyin”

17 Eylül 2012 14:49

Isparta’da geçtiğimiz kış mevsiminde yaşanan çetin hava şartları nedeniyle sıkıntıya giren vatandaşlara çağrıda bulunan Atılganlar Madencilik Ltd. Şti. Sahibi Nurettin Yüzgül; “Doğalgaz sistemi döşetseniz bile eski sistemi iptal ettirmeyin. Çünkü, her an eski sisteme muhtaç kalabilirsiniz” dedi.

Doğalgaz çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanması, abone sayısının da artacak beklentisi, şehirde kömür alımlarını yavaşlattı. Yıllardır Isparta’da kömür ticareti yapan Atılganlar Madencilik Ltd. Şti. Sahibi Nurettin Yüzgül, bu konuda önemli bir duruma dikkat çekti. Vatandaşların doğalgaza geçme umuduyla bu kış sezonu öncesinde geçen yıllara göre tedarikli davranmadığını ifade eden Yüzgül; “Bir çok vatandaş doğalgaza geçeceğiz düşüncesiyle hazırlığını her yılkinden daha az yaptı. Bu yıl 80 bin ton kömür şehre giriş yaptı. Ancak, biz bu rakamın çok çok altında bir tüketim bekliyorduk. Çünkü, şehrin büyük bölümüne doğalgaz hattı döşendi. Ama kullanım beklenenden az olmasından dolayı vatandaşlar ısınma sıkıntısı yaşadı. Sanıyorum doğalgaz kullanan sayısı gelecek yıl artacak. Çünkü kömür bağlantıları yazdan yapılıyor. 

“HER AN DOĞALGAZSIZ KALMA TEHLİKESİ VAR”

Bilindiği gibi bu doğalgaz olayı uluslar arası bir durum. Yani biz ülke olarak doğalgaz’ı dışarıdan alan bir ülkeyiz. Zaman zaman gazete ve televizyonlardan da takip ettiğimiz gibi doğalgaz aldığımız ülkelerle yaşanan bazı sorunlar nedeniyle ilgili ülke, Türkiye’ye verdiği doğalgaz’ın vanasını kapatabiliyor. Durum böyle olunca da ülkede doğalgaz sıkıntısı başgösteriyor veya elektrikler gidiyor doğalgazsız kalabiliyoruz.

“DOĞALGAZ’A GEÇSENİZ BİLE ESKİ

SİSTEMİ İPTAL ETTİRMEYİN”

Onun içindir ki, ben vatandaşlara evlerine veya işyerlerine doğalgaz döşetirken kömür kazanlarını da iptal edilmemelerini öneriyorum. Çünkü, biraz önce bahsetmiş olduğum nedenlerden dolayı kışın  ortasında doğalgazsız kalındığı zaman durum düzelinceye kadar eski sistem kullanılarak ısınma problemi rahatlıkla giderilebilir” dedi.

 

Bu haber 782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...