Ortaöğretime geçiş modeli güncellendi

27 Kasım 2013 16:02

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu modelin temel niteliğinin, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemek olduğunu ifade etti.

Ortak sınavların, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacağını bildiren Can, Isparta  genelinde 5700 öğrencinin bu sınava gireceğini duyurdu.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, söz konusu model ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi büyük önem taşımaktadır.

Bu çerçevede, öğrenci, öğretmen ve okul arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi hedefleyen eğitim politikamızın gereği olarak, ortaöğretime geçiş modeli güncellenmiştir.

Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.

MODELİN UYGULANMASI

2013 - 2014 eğitim - öğretim yılından başlayarak altı temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecek.

ORTAK DEĞERLENDİRME KAPSAMINDAKİ DERSLER

Fen ve Teknoloji

Matematik

Türkçe

Yabancı Dil

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

SİSTEMİN UYGULANMASI

Ortak sınavlar, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak.

Ortak sınavlar her dönem iki  gününe yayılarak yapılacak, o günlerde sınav merkezi  okullar(28-29 Kasım 2013) tatil edilecek.

Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak.

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller dışında kendi okullarında girecek.

Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir

hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak.

Isparta  genelinde  5700 öğrencimiz bu sınava girecek.

1.    Ortak Sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla,  sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır.

 Sınavlar arası dinlenme ve hazırlık süresi, öğrencilerimiz üzerinde oluşabilecek sınav kaygısını, stresini engellemek amacıyla 30 dakikaya indirilmiş ve sınav saatleri tabloda yer aldığı şekilde yeniden düzenlenmiştir.

2.    Her bir ders için yapılacak sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

3.    Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkmayacak, ilk 20 dakika tamamlandıktan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan çıkabilecektir.

ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMU

DERS ADI      BAŞLAMA SAATİ    SORU SAYISI           SÜRESİ

Türkçe             09.00                           20                                40 DAKİKA

Matematik       10.10                           20                                40 DAKİKA

Din Kültürü ve

Ahlâk Bilgisi     11.20                           20                                40 DAKİKA

ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMU

DERS ADI                  BAŞLAMA SAATİ                SORU SAYISI           SÜRESİ

Fen ve Teknoloji          09.00                                      20                                40 DAKİKA

T.C. İnkılâp Tarihi ve

 Atatürkçülük               10.10                                      20                                40 DAKİKA

Yabancı Dil                  11.20                                      20                                40  DAKİKA

4. Her derse ait sınav süresinin tamamlanmasına 5 dakika kala, öğrenciler sınıftan çıkarılmayacaktır. Her ders sınavı tamamlanana kadar özel eğitim tedbiri olan öğrenciler hariç sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecektir.

Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dilerim.

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...